Teknoloji

Microsoft Amazon Go’ya rakip olacak bir teknoloji üstünde çalışıyor

microsoft copilot ai

microsoft amazon goMicrosoft’un kasasız alışveriş deneyimi sunmayı sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalıştığı söyleniyor. Reuters’ın haberine göre, yazılım devi söz konusu teknolojinin kullanımı için Walmart ile görüşüyor. Microsoft Amazon Go marketlere rakip olmak isteyen diğer market zincirlerinin teknolojik altyapı için başvuracağı ilk adres olmayı amaçlıyor gibi görünüyor.

Amazon kasasız alışveriş deneyimini yaşattığı Android Go marketlerinin ilkini genel merkezinin bulunduğu ABD’nin Seattle şehrinde geçtiğimiz yıl açmıştı. Alışveriş için mağazaya girenler ihtiyaçlarını aldıktan sonra hiçbir işlem yapmadan mağazadan çıkıp giderken, mağazadan alınan ürünlerin tespitini bilgisayar görüşü algoritmaları kullanan mağazaya yerleştirilmiş çok sayıda kamera ve sensör yapıyor. Alışverişin tamamlanmasının ardından alınanların bedeli otomatik olarak kullanıcının Amazon hesabından düşüyor. Amazon yakında San Francisco ve Chicago’da da Amazon Go marketleri açmayı planlıyor.

Reuters’in haberine göre, Microsoft yeni sistemini geliştirmek için Amazon Go projesinde görev yapan bir bilgisayar görüşü uzmanını transfer etti. Şirketin alınan ürünlerin takibi için alışveriş arabalarına kamera yerleştireceği belirtilirken, şirketin perakende ortaklarının şimdiden Microsoft’un bulut altyapısının üzerine kasasız ödeme sistemlerini inşa etmeye başladığı söyleniyor.

Reuters’in haberinde Microsoft’un sensörleri için hangi teknolojinin kullanılacağı konusunda somut bir bilgi verilmese de, akıllara gelen ilk seçenek şirketin “Azure için Kinect” projesi oluyor. Microsoft dördüncü nesil Kinect sensörünü geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Build konferansında duyurmuştu. Şirket yeni Kinect sensöründe önceliğinin üçüncü tarafların Kinect’i ve Azure AI servislerini uzaysal insan ve nesne tanıması için kullanılması olduğunu belirtmişti. Microsoft’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Kinect sensörleri kreatif işlerde çalışanlar arasında hatırı sayılır bir popülariteye sahip.

Microsoft Amazon Go’ya bir alternatif geliştirerek Amazon ile girdiği büyük rekabette kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor gibi görünüyor. İki şirket bulut bilişimin geleceğinde en büyük payın sahibi olmak için güçlü bir mücadele sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER