Teknoloji

Microsoft Afrika’ya Amazon’dan önce gitti

Microsoft mistral

Microsoft, Güney Afrika‘da veri merkezi açan ilk büyük bulut sağlayıcısı oldu. Şirketin Cape Town ve Johannesburg’da açtığı iki yeni Azure tesisi için hazırlıklar 2017’de başlamıştı. Tesislerin 2018’de faaliyete girmesi planlasa da, yaşanan gecikmeler nedeniyle açılışlar 2019’a sarkmıştı.

Microsoft’un gelişi, veri merkezi sektörünün diğer önemli oyuncularının Afrika’ya olan ilgisini de artırdı. Amazon da 2020 itibarıyla yine Güney Afrika’da bir veri merkezi açmaya hazırlanıyor. Huawei ise 2019 içinde Afrika’da bir veri merkezini faaliyete geçirmeyi planladığını geçtiğimiz kasım ayında açıklamıştı.

Yazılım devi, veri merkezi için yaptığı yatırımın miktarı konusunda bilgi vermedi. Ancak güvenilir bir veri merkezinin varlığının Güney Afrika’daki ekonomik fırsatları artırması öngörülüyor. Daha hızlı operasyon ve yeni nesil teknolojiye erişimin yatırımcıları ülkeye çekmesi hedefleniyor.

Microsoft oyuncuları da sevindiriyor

Microsoft’un açtığı veri merkezinin oyuncular için de iyi haber olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bugüne kadar uzaktaki sunucular üzerinden hizmet alan oyuncular, özellikle çevrimiçi oyunlarda ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Yeni veri merkeziyle bu durumun değişeceğini görmek zor değil.

Microsoft tarafından açılan yoldan yakında Amazon ve Huawei’nin de yürüyecek olması, Afrika kıtasının genelinin dijital dönüşümü açısından büyük önem taşıyor. Bu dijital dönüşüm hem profesyonellere hem de oyunculara yarayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER