Manşetler

Avrupa Birliği Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına onay verecek

microsoft activision blizzard microsoft ftc

Microsoft Activision Blizzard’ı satın almasının önündeki en önemli yasal engellerden birini geride bırakmak üzere gibi görünüyor. Reuters’in haberine göre, yazılım devinin rakiplerine sunduğu lisans teklifleri sayesinde Avrupa Birliği’nin 68.7 milyar dolarlık anlaşmaya yönelik tekel temelli endişeleri ortadan kalktı. Avrupa Birliği’nden daha önce yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın PC, konsol ve bulut oyun pazarlarındaki rekabeti olumsuz anlamda etkileyebileceği belirtilmişti.

Avrupa Birliği’nin anlaşma onayı için varlık satışı talep etmesi beklenmiyor. Ancak Call of Duty’nin satılması ihtimali bir tartışma noktası olmuştu. Call of Duty’den vazgeçmek istemeyen Microsoft, düzenleyici kurumların endişelerini gidermek için seriyi lisans anlaşmalarıyla rakiplerine açmayı kabul etmişti. Şirket bunun için Nintendo ile 10 yıllık bir anlaşma imzalamıştı.

Microsoft tarafından konuyla ilgili olarak Reuters’a gönderilen açıklamada, şirketin “Avrupa Komisyonu’nun endişelerini gideren etkili ve kolayca uygulanabilir çözümler sunmayı taahhüt ettiği” belirtildi. Yazılım devinin açıklaması şu şekilde devam etti: “Call of Duty için Sony, Steam, NVIDIA ve diğerlerine uzun vadeli yüzde 100 eşit erişim sağlama taahhüdümüz, anlaşmanın oyunculara ve geliştiricilere sunduğu avantajları koruyor ve pazardaki rekabeti artırıyor.”

Microsoft Activision Blizzard anlaşmasını 2022’nin ilk ayında duyurmuştu

Microsoft anlaşmayı 2022’nin ocak ayında duyurmuştu. Şirketin CEO’su Satya Nadella o dönemde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencenin en dinamik ve heyecan verici kategorisidir ve metaverse platformunun geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.”

Microsoft Activision Blizzard anlaşmasının ABD’de Federal Ticaret Komisyonu’ndan ve İngiltere’den onay alması gerekiyor. Onay süreçleri temmuz ayına kadar tamamlanamadığı takdirde anlaşmanın yeniden müzakere edilmesi veya iptal edilmesi gündeme gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER