Teknoloji

Microsoft, yapay zekâ destekli asistanı 365 Copilot’u Edge tarayıcısına getiriyor

microsoft 365 copilot edge

Yeni dönemin çığır açan teknolojisi olan yapay zekâ, artık Microsoft’un yeni asistanı Microsoft 365 Copilot ile Edge tarayıcınıza geliyor. Bu yenilikçi asistan, kullanıcının ziyaret ettiği herhangi bir web sitesini baz alarak Office belgelerinde, Outlook e-postalarında ve Microsoft 365 Copilot’un erişim alanındaki diğer yerlerde görevleri tamamlamaya yardımcı oluyor.

Örneğin, kurumsal satış alanında çalışıyor ve potansiyel bir müşterinin web sitesini ziyaret ediyorsanız, Edge’deki Copilot’a toplantılar, e-postalar ve sohbetler boyunca ele alınan her şeyi özetlemesini isteyebilirsiniz. Ayrıca, Copilot göz atmakta olduğunuz bilgileri kullanmanızı ve yöneticinizden gelen bir e-postayı yanıtlamanızı da önerebilir.

Microsoft 365 Copilot, OpenAI tarafından desteklenen Microsoft’un geniş Office dijital asistanıdır. Unutulmaz Clippy yardımcısını hatırlatıyor ancak bu sefer işleri gerçekten yapmanıza yardımcı olabilecek bir asistan rolünde. Copilot, yeni Bing’i güçlendiren GPT-4 AI modelini kullanıyor.

Microsoft’un Edge için grup ürün müdürü Lindsay Kubasik, Edge üzerinde Microsoft 365 Copilot’un nasıl çalıştığına dair birkaç örnek verdi: “Ürün stratejimizi bugün nasıl güncellediğimizi ekibime anlat” gibi doğal dil istekleri yazabilirsiniz. Microsoft 365 Copilot, sabahki toplantılar, e-postalar ve sohbet konuları üzerinden bir durum güncellemesi oluşturur.”

Microsoft’un işletme veri koruması, Azure AD’yi kullanan organizasyonlar için standart tarayıcı olacak olan Microsoft Edge for Business’a genişletildi. Edge for Business, iş ve kişisel taramayı otomatik olarak ayırabilir, bu da kurumsal verileri korur ve kişisel şeylerin şirkete geri senkronizasyonunu engeller.

Bu, Microsoft’un Build geliştirici konferansında gelen diğer Edge ile ilgili duyuruların yanı sıra, yeni Microsoft 365 Copilot eklentilerini desteklemek için Edge’in de kullanılacağı anlamına geliyor. Microsoft 365 Copilot, şu anda sadece özel önizleme aşamasında ve bir Azure AD tabanlı iş hesabı ile birlikte kullanılmalıdır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER