Teknoloji

Microsoft 2013’te üç yeni Surface modeli çıkarmayı planlıyor

Microsoft’un bu yıl çıkardığı Surface RT ve gelecek yılın başında piyasaya süreceğini duyurduğu Surface Pro‘ya ek olarak 2013’te üç yeni Surface tableti çıkarmaya planladığı söyleniyor. Anlaşılan Microsoft Surface markasını iPhone, Nexus gibi bir marka hâline getirmeyi planlıyor. Söz konusu üç Surface tabletinden ikisinin Surface RT ve Surface Pro’nun takipçisi niteliği taşıması beklenirken, Surface Book adı verilen bir modelin de çıkacağı iddia edildi.

Söz konusu bilgi @MS_Nerd rumuzlu bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Kullanıcının söylediğine göre bu üç cihaz da gelecek yıl çıkacak. Ne var ki, ortada bu cihazla ilgili çok fazla detay yok. Surface 2’nin 8.6 inç ekran ve Qualcomm tarafından sağlanan bir işlemci taşıyabileceği söyleniyor. Surface Pro 2 ise 11.6 inç ekran ve AMD Temash işlemci taşıyabilir. Son olarak Surface Book’un da biraz daha dizüstü bilgisayar formuna yakın bir cihaz olacağı, 14.6 inç ekran ve Intel Haswell işlemci barındıracağı iddia edildi.

Intel’in Haswell ve AMD’nin Temash yongasetlerinin gelecek yılın ortalarında çıkması bekleniyor. Bu durumda yeni cihazlar büyük ihtimalle 2013’ün sonlarına doğru çıkacak şekilde planlanmış olmalı. Bu durumda yeni yılın hemen başında çıkacak Surface Pro’nun da piyasada tutunması için yeterli süre sağlanmış olacaktır.

İlgili >> Twitter (@MS_Nerd, Korumalı Hesap), Digital Trends

İLGİLİ HABERLER