Teknoloji

Meta’da işten çıkarmalar devam ediyor

meta

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladığında 2023’ün “verimlilik yılı” olacağını belirtmiş ve orta kademe yönetim pozisyonlarının kaldırılmasıyla daha “yalın” bir organizasyona geçiş yapacaklarını dile getirmişti. Görünen o ki, sosyal medya devindeki yeniden yapılanma süreci hâlâ devam ediyor. Business Insider’ın haberine göre, Meta Instagram bünyesinde görev yapan en az 60 kişinin işine son veriyor.

Bu 60 kişinin görev yaptığı pozisyonların tamamen kaldırıldığı belirtilirken, en çok etkilenen grubun teknik program müdürleri olduğu öğrenildi. Teknik program müdürleri şirkette mühendisler ve daha üst seviye ürün müdürleri arasında konumlanıyordu.

Teknoloji çalışanlarına yönelik bir uygulama olan Blind’daki ve LinkedIn’deki gönderiler, işini kaybeden çalışanlara ürün yöneticisi pozisyonu için mülakata girme imkanı verildiğini gösteriyor. Yeni bir role kaydırılmayanlar veya ayrılmayı seçenler mart ayı itibarıyla şirkete veda etmiş olacak.

Meta 2022 ve 2023’te 20 binden fazla kişiyi işten çıkardı

Meta, 2022’nin sonbaharında 11 bin kişiyi işten çıkarma kararı almış ve ardından 2023’te de ekstra olarak 10 bin kişinin daha işine son vermişti. Bu süreçte işe alımları da durduran şirket, çalışan aradığı binlerce pozisyonu da kapatmayı tercih etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER