Ulaşım

Mercedes ve Geely elektrikli Smart için güçlerini birleştiriyor

mercedes smart

Smart, geçtiğimiz yıl tüm modellerini elektrikli motorla yenileyen ilk üreticisi olmuştu. Smart’ın çatı şirketi Mercedes, bu konudaki uzun vadeli hedeflerini gerçekleştirmek adına önemli bir işbirliğine imza attı.

Mercedes’in bu doğrultuda kendisine seçtiği iş ortağı Çinli Geely oldu. Alman otomotiv devi, Smart markalı otomobillerin tasarımını yapmaya devam edecek. Üretim ve mühendislik konusundaki sorumluluğu ise aynı zamanda Volvo’nun da sahibi olan Geely üstlenecek.

Bunun için iki üretici tarafından kurulan ortak şirket “smart Automobile Co., Ltd.” adını taşıyor. Bu şirkete tarafların yaklaşık 780 milyon dolar yatırım yapması planlanıyor. İşbirliğiyle birlikte Smart’ın mevcut elektrikli otomobil portföyünün genişletilmesi amaçlanıyor. Yeni araçların 2022’de dünya genelinde yola çıkması hedefleniyor.

Mercedes markasını taşıyan tüm otomobillerin elektrikli hâle gelmesi kısa vadede pek mümkün görünmüyor. Ancak Mercedes’in Smart gibi farklı markalar altında yaptığı yatırımlar, Alman otomotiv devinin bu pazara büyük önem verdiğini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER