Ulaşım

Mercedes elektrikli otomobillerinde yüksek performans için yıllık abonelik paketi sunuyor

mercedes eq eqe suv

Tesla otomobillerin bazı özelliklerinin kilidini açmak için müşterilerinden ekstra para isteyen tek şirket değil. The Verge sitesinin haberine göre, Mercedes yurt dışında yıllık ücreti 1200 dolar olan “Acceleration Increase” (Hızlanma Artışı) isimli bir abonelik paketi sunuyor. Bu paket elektrikli otomobiller EQE ve EQS‘in performanslarını artırıyor.

Bu paketle birlikte otomobilin 0’dan 97 kilometreye çıkış süresi 0.8 ila 1 saniye arasında kısalıyor. Daha yüksek zirve motor gücü ve artırılmış tork, bu iyileştirmeyi sağlayan başlıca faktörler oluyor.

Şirketten yapılan açıklamada bunun yazılımsal bir değişiklik olduğu açıkça vurgulanıyor. Kısacası zaten otomobilinizin çıkabildiği bir performans noktasını görmek için para ödemeniz gerekiyor. BMW’nin koltuk ısıtması için ayda 18 dolar istemesinden daha mantıklı görünse de, bu otomobillerin fiyatını ve daha hızlı muadillerinin olduğunu düşününce işler biraz değişiyor.

Mercedes daha yüksek performans için ekstra para alan ilk otomobil üreticisi değil

Mercedes daha yüksek performans sunmak için müşterilerinden ekstra para isteyen ilk elektrikli otomobil üreticisi değil. Tesla uzun süredir gelişmiş sürüş yardımları için kullanıcılarından ekstra para alıyor. Şirket bir süre Model S sahiplerinden ekstra batarya kapasitesi için de para almıştı.

İLGİLİ HABERLER