Ulaşım

Mercedes, ChatGPT’yi yollara çıkarıyor: Sanal yardımcı artık daha da akıllı

mercedes chatgpt

Bir otomobil markasının teknolojik evriminde büyük bir adım olarak, Mercedes-Benz, araç içi sesli asistanına viral doğal dil modeli ChatGPT’yi entegre ediyor. Microsoft’un Azure OpenAI Servisi sayesinde, “Hey Mercedes” sesli asistanını gerçekten güçlendiriyorlar. Bu teknoloji, başlangıçta belirli araçlarda, ABD’deki müşteriler için üç aylık bir beta programında mevcut olacak. Ancak Mercedes, gelecekte daha geniş ve kalıcı bir dağıtımı değerlendireceğini söylüyor.

ChatGPT’nin gücüne Mercedes dokunuşu

Yeni nesil ChatGPT entegrasyonu, Mercedes’in sesli asistanını tam bir devrim niteliğinde güçlendirecek. Sadece “Isıyı artır” veya “Hava durumu nasıl?” gibi basit ve önceden programlanmış komutlara cevap vermek yerine, neredeyse her konuda doğal konuşmalar gerçekleştirebilir. Bu durum, restoran rezervasyonları yapma veya sinema bileti ayırtma gibi görevleri doğal dil aracılığıyla gerçekleştirecek ChatGPT eklentilerini “keşfetmeyi” içeriyor.

Tabii ki, uzun bir sohbetin sürüş sırasında dikkati dağıtması endişe yaratabilir. Ancak sesle kontrol edilebilir olmasının, dikkatsizliği azaltacağı düşünülüyor. Hatta sürüş esnasında telefonunuzda bakmak isteyeceğiniz bir şeyi sesli asistanınıza sormak belki de güvenliği artırabilir.

Mercedes ve Microsoft, Azure’ın “kurumsal düzeyde güvenlik, gizlilik ve güvenilirlik” sunacağını belirtiyor. Ancak, konuşmalarınızın “Mercedes-Benz Akıllı Bulut’ta depolanıp anonimleştirileceği ve analiz edileceği” belirtiliyor. Yani, kayıtların eğitim ve veri analizi için dinleneceği kabul edilmeli ve kişisel olarak kullanıcıyı tanımlayabilecek herhangi bir şey söylemekten kaçınmalı.

Üç aylık beta süreci 16 Haziran’da başlayacak ve sadece MBUX eğlence sistemine sahip belirli Mercedes modellerini kapsayacak. Eğer uygun bir otomobil modeli olup da programa katılmak isteyenlerin, araçlarının dahili sesli asistanına, “Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum.” demeleri yeterli olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER