Teknoloji

Meizu’nun son akıllı telefonu Meizu 21 Pro, güçlü özelliklerle gelecek

meizu akıllı telefon

Meizu’nun en son akıllı telefonu olma özelliğini taşıyan Meizu 21 Pro, hakkındaki ilk bilgiler gün yüzüne çıktı. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, 16 GB RAM ve Omnivision tarafından üretilen 50 megapiksel çözünürlüklü OV50H gibi özellikler, Meizu’nun akıllı telefon pazarına gerçek bir amiral gemisiyle veda ettiğini gösteriyor. Bu noktada OV50H’nin 1 inçlik bir sensör olduğunu belirtmek gerekiyor

Şirketin açıklamasında 21 Pro’nun büyük bir ekran altı parmak izi tarayıcısı sensörüne sahip olacağı da görülüyor. Bu sensörün mTouch Max adını taşıdığı da şirket tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’a göre, Meizu’nun son akıllı telefonu periskop lensli bir telefoto kamerayla gelecek. Bunun daha önce şirket portföyünde görülmeyen bir şey olduğunu belirtmek gerekiyor. 1440p çözünürlüklü ekranın üstündeki yuvarlak delik ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 80W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip 5000 mAh pil verecek.

meizu 21 pro

Meizu 21 Pro piyasadaki diğer amiral gemilerine benzeyecek

Bütün bu özellikler kağıt üstünde kulağa çok etkileyici gelse de, sıra dışı olmadıklarını da belirtmek gerekiyor. Meizu CEO’su bir süre önce cihazların giderek birbirine benzemesi nedeniyle akıllı telefon pazarından çıkacaklarını açıklamıştı.

Meizu 21 Pro da piyasadaki diğer amiral gemisi telefonlara benziyor gibi görünüyor. Şirket yazılım ekibini yapay zekâ çalışmalarına yönlendireceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER