Teknoloji

Meizu 16 sızıntısı tasarım, özellikler ve fiyat konusunda ipucu veriyor

meizu 16Meizu 15 serisi akıllı telefonlar, geçtiğimiz nisan ayında Meizu’nun kuruluşunun 15. yılını kutlamak amacıyla tantılmıştı. Aradan henüz iki aylık bir zaman geçmesine rağmen, Çinli üretici yeni bir telefonu daha çıkarmaya hazır görünüyor. Meizu 16 adını taşıyan telefona dair son sızıntı, hem tasarım hem de özellikler ve fiyat konusunda oldukça somut ve önemli ipuçları veriyor.

İnternete sızan fotoğraf, Meizu’nun akıllı telefon pazarındaki neredeyse çerçevesiz ekran trendini benimseyeceğini gösteriyor. Ancak buna rağmen, şirketin yuvarlatılmış köşelere sahip daha geleneksel bir 18:9 ekran sunarak çentik modasından uzak kalmayı seçmesi de dikkat çekiyor. Ekran çerçevesinin küçültülmesi nedeniyle parmak izi tarayıcısını doğrudan entegre etmiş gibi görünen Meizu, telefonun ana materyali konusunda da tercihini camdan yana kullanmışa benziyor.

Meizu’nun akıllı telefonunun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu da cihazın üst segmentte konumlanacağını gösteriyor. Snapdragon 845 yonga setine 6 GB RAM ve 64 ya da 128 GB dahili depolama alanının eşlik edecek olması da bu izlenimi kuvvetlendiriyor. Meizu’nun telefonun Pro versiyonunu sunacağı da sızıntının verdiği ipuçları arasında bulunuyor. Pro modelin de Snapdragon 845 yonga seti taşıyacağı belirtilirken, eşlikçiler konusunda iki farklı seçeneğin sunulacağı görülüyor. Pro’nun baz versiyonunda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanının, daha gelişmiş versiyonunda ise 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının bulunacağı belirtiliyor. Meizu 16’nın arkasında iki, 16 Pro’nun arkasında ise üç kameranın bulunacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

meizu 16Meizu’dan henüz konuya ilişkin bir doğrulama gelmese de, Meizu 16 serisi akıllı telefonların ağustos ayının başları itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Akıllı telefonların yurt dışında 470 ila 625 dolar arası fiyatlarla satılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER