Teknoloji

Medium e-kitap platformu Glose’u satın aldı

medium e-kitap

Medium e-kitap şirketi Glose’u satın alarak kitaplara biraz daha yaklaşıyor. Glose’un genel yapısı itibarıyla Medium’a benzediğini belirtmek gerekiyor. Glose’un web sitesinde ve uygulamasında kullanıcılar kitap okuyabiliyor, satın alabiliyor ve kitaplar hakkında tartışabiliyor. Tıpkı Medium’da olduğu gibi, Glose’da da kitaplardan belli pasajları paylaşmak mümkün oluyor.

İki servis arasındaki entegrasyonun tamamlanmasının ardından Medium’dan 1.5 milyon kitaba ulaşmak mümkün olacak. Ancak kullanıcıların iki platforma ayrı ayrı abone olması gerekecek. Medium’un aylık veya yıllık paketlerine abone olanlar, Glose’un kataloguna erişemeyecek.

Glose CEO’su Nicolas Princen, burada temel fikrin insanların farklı fikirleri keşfedebileceği ve konuları derinlemesine tartışabilecekleri bir alan kurmak olduğunu belirtti. CNN Business’e konuşan Princen, şu ifadeleri kullandı: “Bir makale okuduktan sonra tek bir dokunuşla o konuda daha detaylı bilgiler içeren bir kitap satın almak mümkün olacak.”

Medium, e-kitap platformu Glose ile birlikte 10. satın almasını gerçekleştirmiş oldu. Daha fazla kişiyi yazılı içeriklere para ödemeye teşvik etmek isteyen Medium için Glose’un satın alınması ayrı bir önem taşıyor. Medium’daki bazı etkili ve çok okunan isimlerin kitaplarının da bulunduğunu düşününce e-kitap entegrasyonu biraz daha anlam kazanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER