Teknoloji

MediaTek 12nm tabanlı Helio P22 işlemcisini duyurdu

mediatek helio p22

mediatek helio p22MediaTek yeni bir yonga üstü sistemin duyurusunu gerçekleştirdi. Helio P22, TSMC’nin 12 nm FinFET üretim sürecine bağlı olarak geliştirilen ilk orta segment yonga set olma özelliğini taşıyor.

Helio P22, en fazla 2 GHz çalışma frekansına sahip sekiz adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran sekiz çekirdekli bir işlemci. Çözünürlüğü 13 megapiksel ve 8 megapiksele kadar çıkabilen ikili kamera kurulumlarını destekliyor. Ayrıca saniyede 30 kare hızında video kaydını da işleyebiliyor. Ayrıca, gerçek zamanlı Bokeh ön izlemelerini yapmayı sağlayan, yüksek kapasiteli ve düşük güç tüketimli donanım tabanlı derinlik motoru da barındırıyor.

En fazla 1600 x 720 piksel çözünürlüğe sahip olan, 20:9 görüntü oranlı ekranlar destekleniyor. Dahili ikili SIM desteği, her ikisi için de LTE desteği sunacak biçimde bulunduruluyor. Öte yandan 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS ve GLONASS gibi kablosuz bağlantı destekleri de bulunuyor.

2018 yılının en popüler terimlerinden bir tanesi “yapay zekâ”. MediaTek de Helio P22’nin basın bülteninde bunu boş geçmiyor, P22’nin yapay zekâ ile güçlendirilen deneyimlerin avantajını sunduğunu söylüyor. Bu; TensorFlow, TF Lite, Caffe ve Caffe2 gibi genel yapay zekâ çatılarının desteklenmesiyle başarılıyor. Aynı zamanda MediaTek, otomatik seçim özelliğinin geliştirici verimliliği için mümkün olan en iyi yapay zekâ kaynağını seçtiğini söylüyor.

Öte yandan aralarında Face ID’nin de bulunduğu, yapay zekâ destekli kamera deneyimlerinin sunulduğu; tek veya iki kamera ile de alan derinliği özelliğinin temin edildiği belirtiliyor.

Helio P22’nin seri üretimine başlandığı belirtiliyor. Haziran ayı sonundan itibaren de tüketici elektroniği cihazlarına girmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER