Eğlence

Matt Damon 2016’da Jason Bourne olarak geri dönecek

matt-damon-bourne-160914

Ünlü oyuncu Matt Damon’ın süper ajan Jason Bourne rolüyle beyaz perdeye geri dönmesi bekleniyor. Deadline sitesinde yer alan habere göre, Universal Pictures serinin beşinci filmi için Matt Damon ve yönetmen Paul Greengrass ile görüşüyor. Serinin beşinci filmi de, tıpkı daha önceki filmler gibi, yazar Robert Ludlum tarafından oluşturulan karakterin üzerine kurulu olacak.

Yönetmen Greengrass ve Matt Damon serinin ikinci ve üçüncü filmleri olan The Bourne Supermacy ve The Bourne Ultimatum’da beraber çalışmıştı. Bu filmlerde süper ajan Bourne, kayıp hatırlalarının peşine düşmüştü. Greengrass serinin dördüncü filminde kreatif farklılıklar nedeniyle ekipten ayrılmış ve geçtiğimiz yıl da seriye dönmeyeceğini açıklamıştı. Bourne’un hatıralarını bulma sürecinin tamamlanması nedeniyle Greengrass’in kreatif anlamda çıkmaz bir sokağa girdiği gerekçesiyle böyle bir karar almış olabileceği iddia edilmişti. Beşinci filmin hikayesi ise şu an için gizemini koruyor.

2002 ve 2012 arasındaki dönemde dört Bourne filmi vizyona girmişti. Matt Damon bu filmlerin üçünde başrolü oynamış, serinin dördüncü filminde yer almamıştı. The Bourne Legacy adını taşıyan dördüncü filmde Jeremy Renner, ajan Aaron Cross rolüyle başrolü üstlenmişti. Deadline’ın haberine göre, Renner’ın başrolünde olduğu hikaye yan bir seri olarak devam edecek. Matt Damon’ın başrolünü üstleneceği yeni Bourne filminin ise 2016’nın temmuz ayında vizyona girmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER