EğlenceManşetler

Marvel’s Spider-Man 2, çıkışının ardından rekor kıran satışlarıyla dikkat çekiyor

marvel's spider-man 2

Marvel’s Spider-Man 2 oyunu, piyasaya sürüldükten sonraki ilk 24 saat içinde en hızlı satan PlayStation Studios oyunu oldu. Sony’nin pazartesi günü yaptığı açıklamada, oyunun sadece bir gün içinde 2,5 milyon kopya sattığı belirtildi. Bu başarı, Marvel’s Spider-Man 2‘yi, geçen yıl çıkış haftasında 5,1 milyon kopya satan God of War Ragnarok’u tahtından indirerek, PlayStation’un en hızlı satan first-party oyunu yaptı.

Bu oyun, PlayStation Studios’un Insomniac Games tarafından geliştirildi. 2018 yılında piyasaya sürülen ilk Marvel’s Spider-Man oyunu da çıkışının ardından 3,3 milyon kopya satarak en hızlı satan first-party oyun ünvanını almıştı.

Marvel’s Spider-Man serisinin bu son oyunu, geçtiğimiz cuma günü franchise’ın ilk PlayStation 5 özel oyunu olarak piyasaya sürüldü. İlk Spider-Man oyunu PlayStation 4 için çıkmışken, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales hem PS5 hem de PS4 için piyasaya sürülmüştü.

Yeni bir hikaye akışı eklemesinin yanı sıra, Marvel’s Spider-Man 2, oyunculara New York şehrinin üzerinde süzülme olanağı tanıyan ağ kanatlar gibi yeni oyun mekanikleri de sunuyor. Ayrıca, Peter Parker ve Miles Morales arasında geçiş yapabilme ve her iki karakter için farklı görev dizileri sunabilme özelliği oyuna katılan yenilikler arasında.

Oyunun bu başarısının ardında, geliştiricilerin oyunculara sunduğu yenilikler ve serinin önceki oyunlarından kazandığı popülerlik bulunuyor. Marvel’s Spider-Man 2, oyunculara, Peter Parker ve Miles Morales arasında geçiş yapabilme gibi, serinin önceki oyunlarında olmayan özellikler sunuyor. Ayrıca, oyuncular şimdi ağ kanatlar sayesinde New York şehrinin gökyüzünde süzülebiliyor. Bu tür yenilikler, oyunun sadece PlayStation 5’e özel olarak sunulmasının da etkisiyle, Marvel’s Spider-Man 2‘yi bir önceki oyunlara göre daha cazip hale getiriyor. Spider-Man serisinin bu son oyunu, hem eski hem de yeni oyuncular için heyecan verici bir deneyim sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER