Manşetler

Marshall, İsveçli Zound Industries Tarafından Satın Alındı

marshall

Marshall Amplification; Jimi Hendrix, Slash ve Kurt Cobain gibi ünlü müzisyenlerin tercih ettiği efsanevi gitar amfilerini üreten 60 yıllık şirket, İsveçli Zound Industries tarafından satın alınıyor. Anlaşmanın tam mali şartları açıklanmamış olsa da, oluşan şirket özel mülkiyete sahip Marshall Group olacak. Marshall ailesi, yüzde 24’lük hisseye sahip en büyük paydaşı olacak.

Zound’un mevcut CEO’su ve bundan sonra Marshall Group’un CEO’su olacak olan Jeremy de Maillard, The Verge ile yapılan bir röportajda, anlaşmanın Marshall’ın mühendislik uzmanlığı kadar marka adını satın almakla da ilgili olduğunu belirtti. De Maillard, Zound ve Marshall’ı “birbirini tamamlayan işletmeler” olarak nitelendirerek “Zound, müzik dinlemek için ürünler üretirken, Marshall müzik yapmak veya çalmak için ürünler üretiyor.” dedi.

CEO, kısa vadede her iki şirket için de çok fazla değişiklik beklemiyor. Anlaşmanın bir parçası olarak, Marshall Amplification’ın tüm marka ve iştirakleri; Natal Drums, Marshall Records ve Marshall Live Agency dahil; Zound’a geçecek. İngiltere’deki mevcut amfi üretim tesisi ve Vietnam’daki fabrikalarına da yüzde 100 bağlılık gösteriyorlar.

Victoria Marshall, 2002-2008 yılları arasında Marshall CEO’suydu ve Terry Marshall ise 1962’de babası Jim Marshall ile birlikte ilk Marshall amfisini yapmıştı. İkisi de Marshall Group’un yönetim kurulunda yer alarak şirketin üst düzey stratejilerine rehberlik edecekler.

Zound’un kulaklık ve Bluetooth hoparlörlerinin geliştirilmesinde de hemen bir değişiklik olmayacak. De Maillard, “Son 12 yıldır yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Zound’dan gelen hiçbir ürün, Marshall Amps’teki akustik mühendisin onayını almadı… Yaptığımız şeyin tam bir devamı, şimdi bir ve aynıyız.” dedi.

Uzun vadede, de Maillard, birleşmenin ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmasını, ürün yelpazelerine “daha bütünsel” bir yaklaşım sergilemesini ve en nihayetinde iki farklı sektörde çalışmanın getirdiği imalat ve ürün geliştirme bilgisini paylaşmasını umuyor. “Satın aldığımız şey, temelde bir bütün olarak varlığı, parçalarının toplamından daha büyük kılma yeteneği,” diyor de Maillard. Ancak, yeni oluşan şirketin uzun vadeli hedefleri hakkında “henüz bir şey kararlaştırılmadığını” ekliyor.

Zound, 2010’da Marshall adını lisanslamaya başladığında, henüz bir önceki yıl ürün sevkiyatına başlamış bilinmeyen bir başlangıç şirketiydi. İkonik Marshall markası, şirketi haritaya yerleştiren faktördü. Ancak şimdi, on yıldan fazla bir süre sonra, de Maillard, Zound’un Marshall markalı hoparlör ve kulaklıklarının, Marshall’ın gitar amfilerini tanıtmaya yardımcı olabileceğini düşünüyor.

De Maillard, “Kulaklıklar ve hoparlörler sayesinde Marshall markasını 90’dan fazla ülkeye taşıdık. Böylece, marka daha önce olduğundan daha fazla bilinir hale geldi.” diyor. “Daha önce sadece müzisyenler ve gerçekten müziğe meraklı kişiler markadan haberdardı. Ancak bu ortaklık sayesinde, çok daha fazla insanla temas kurmayı başardık.”

“Rakamları elimde olmasa da, bu durumun birçok insanın gitar çalmaya başlamasını sağladığından oldukça eminim.” diye ekliyor.

Zound adının yerini Marshall alsa da, İsveçli şirket, Urbanears gibi diğer ürün serilerinden vazgeçmeyi planlamıyor. Ancak de Maillard, Marshall markalı ürünlerin Zound’un mevcut satışlarının yüzde 90’ından fazlasını oluşturduğunu, bu nedenle markaya daha fazla yatırım yapmanın mantıklı olduğunu belirtiyor.

Sonuç olarak, Marshall ve Zound’un birleşmesi, her iki şirketin de güçlerini birleştirerek müzik endüstrisinde daha büyük bir etki yaratma fırsatı sunuyor. Yeni Marshall Group’un gelecekte nasıl bir yol izleyeceğini şimdilik bilemesek de, bu işbirliği her iki şirketin de gelişimine ve başarısına katkıda bulunacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER