Teknoloji

Mark Zuckerberg ve Donald Trump’ın gizli görüşmesi ortaya çıktı

donald trump facebook

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ay ABD Kongresi’ne gitmiş ve Facebook’un kripto parası Libra’yla ilgili olarak Temsilciler Meclisi üyelerinin önünde ifade vermişti. NBC News’in haberine göre, Zuckerberg’in Vaşington’daki temaslarında daha önce açıklanmayan bir durak daha vardı.

Facebook CEO’sunun ABD’nin başkentindeki temasları çerçevesinde Beyaz Saray’da Başkan Donald Trump ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Akşam yemeğinde gerçekleşen bu görüşmede Zuckerberg ve Trump’a Peter Thiel de eşlik etti. Trump’a yakın isimlerden biri olan Thiel, Facebook’un da yönetim kurulunda yer alıyor.

Facebook tarafından NBC News’e gönderilen açıklamada, söz konusu buluşma doğrulandı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Büyük bir Amerikan şirketinin CEO’su olarak Mark’ın Beyaz Saray’da Başkan ve eşi ile akşam yemeği davetini kabul etmesi normal bir durum.”

Mark Zuckerberg ve Donald Trump kısa süre önce bir görüşme daha yapmıştı

Facebook’un açıklamasında bu buluşmanın şimdiye kadar neden gizli tutulduğu konusunda ise bilgi verilmedi. Zuckerberg ve Trump, eylül ayı içinde Oval Ofis’te bir görüşme gerçekleştirmişti.

İkinci görüşmenin zamanlamasının manidar olduğu söylenebilir. Zuckerberg, Facebook’un siyasi reklamlar için bilgi doğrulama yapmayacağını daha önce açıklamış ve çeşitli konuşmalarında bu yaklaşımı savunmuştu. Facebook’un bu kararı, başta Elizabeth Warren gibi aday adaylarının tepkisini çekmiş ve sosyal ağın Trump’ın ekmeğine yağ sürdüğü iddia edilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER