Eğlence

Mark Zuckerberg Facebook üzerinden canlı soru-cevap seansı düzenleyecek

mark zuckerberg

mark zuckerbergFacebook canlı yayın özelliğini tanıtmak ve canlı yayınları hizmetinin temel parçalarından biri haline getirmek için ciddi bir çaba sarfediyor. Sosyal paylaşım sitesinin CEO’su Mark Zuckerberg, daha önce Facebook Live aracılığıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlarla konuşmuştu. Zuckerberg, şimdi de canlı yayında Facebook kullanıcılarından gelen soruları yanıtlamaya hazırlanıyor.

Sosyal ağın kurucusu, 14 Haziranda Türkiye saatiyle 21:30’da Facebook Live üzerinden bir soru-cevap seansı gerçekleştirecek. Mark Zuckerberg, duyuru paylaşımına gelen yorumlara bakarak yanıtlayacağı sorulara karar verecek.

Facebook’un yeni özelliklerini merak eden veya şirketin yapay zeka çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, ihtiyaç duydukları bilgileri şirketin en yetkili ağzından duyabilecekler. Söz konusu yayının oldukça yüksek bir izleyici sayısına ulaşacağı ise şimdiden rahatlıkla söylenebilir. Zuckerberg’in Facebook kullanıcılarının sorularını yanıtlama eylemini pek sık gerçekleştirmediği biliniyor.

Sosyal paylaşım sitesi, canlı yayın özelliğini tanıtmak adına oldukça sıkı bir çalışma yürütüyor. Facebook’un canlı yayın konusuna bu denli yoğun biçimde eğilmesi, Periscope ile bu alana geçtiğimiz yıl adım atan Twitter’ın da kendisini yenilemesini ve hizmetini geliştirmek için daha sıkı çalışmasını sağlıyor.

Ancak Facebook’un bugüne kadar sunduğu araçlar ve sergilediği istekli tutum, canlı video yayını konusunda avantajı ele geçirmesini mümkün kılıyor. Uzun vadede Facebook’un canlı yayın konusunda Twitter’a üstünlük kurması muhtemel gözükse de, fark yaratacak bir özelliğin devreye girmesiyle işlerin dengesinin değişebileceğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER