Teknoloji

Mark Zuckerberg Facebook’un 2030’da 5 milyar kullanıcısı olmasını istiyor

mark zuckerberg

Mark Zuckerberg

Hafta içinde Facebook’un 12. yaşını kutlama amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşan CEO Mark Zuckerberg, 2030 yılında sosyal ağın üye sayısının 5 milyar olmasını istediğini dile getirdi. Birleşmiş Milletler öngörülerine göre, 2030 itibarıyla dünya nüfusunun 8.5 milyara ulaşması bekleniyor. Zuckerberg’in koyduğu hedef ise söz konusu tarihte insanlığın neredeyse yüzde 60’ının Facebook kullanıcısı olması anlamına geliyor.

Herkesi birbirine bağlamayı istediklerinin altını çizen Zuckerberg, bunu dünyanın dört bir yanındaki devletler ve şirketlerle birlikte gerçekleştirmeye çalıştıklarını hatırlattı. Facebook, Internet.org adını taşıyan girişimiyle internetin nimetlerinden yeterince faydalanamamış bölgelere interneti ve kendi servislerini götürmek için uğraşıyor. Tartışmalara neden olan girişim Hindistan ve Mısır’da çeşitli engellerle karşılaşsa da, bu engeller sosyal paylaşım sitesini yıldırmışa benzemiyor.

Facebook’un hedefleri arasında mülteci kamplarına internet götürmek ve geliştirme süreci devam eden güneş enerjisiyle çalışan insansız hava araçlarının yardımıyla internet erişimi sağlamak da var. Zuckerberg, Aquila adını taşıyan insansız hava aracı konusunda oldukça heyecanlı gözüküyor. Facebook CEO’sunun drone ile ilgili açıklamalarını “Çılgınca değil mi?” ifadesiyle tamamlamasını bu heyecanın somut bir göstergesi şeklinde nitelemek mümkün.

Bugüne kadar yaptıklarıyla hayırsever bir diktatör izlenimi veren Facebook CEO’sunun 2030 için belirlediği hedefe ulaşması ihtimaller dahilinde bulunuyor. Çevrim içi olan insan sayısının her geçen gün artması, Facebook’un potansiyel kullanıcı sayısını da aynı doğrultuda artırıyor. Bu insanların aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmak için sosyal paylaşım sitesinin imkanlarından faydalanmaya başlaması “bir an meselesi” gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER