Teknoloji

Yeni MacBook Air’in ekranı macOS güncellemesiyle parlaklaşıyor

macbook air macos 10.14.4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın yayınladığı en son macOS güncellemesi, 2018 model MacBook Air’in ekranını biraz daha parlak hâle getiriyor. macOS 10.14.4 güncellemesininin yüklendiği cihazlarda Retina ekranın parlaklığı 100 nit daha artırılıyor ve 400 nit seviyesine ulaşıyor. Parlaklık seviyesindeki değişiklik Reddit kullanıcıları tarafından da doğrulandı.

Apple söz konusu yazılım güncellemesini 25 Mart itibarıyla dağıtıma çıkarmıştı. Güncelleme, en yeni MacBook Air modellerindeki varsayılan ekran parlaklığını artırıyor. Bu doğrultuda yeni MacBook Air’in teknik özellik sayfasını da güncelleyen Apple, dizüstü bilgisayarın maksimum ekran parlaklığı seviyesini 400 nit olarak değiştirdi. Yazılım güncellemesi öncesinde yapılan incelemelerde maksimum ekran parlaklığı seviyesi 300 nit olarak belirtilmişti.

Apple‘ın geçtiğimiz sonbaharda piyasaya sürdüğü yeni MacBook Air’in en önemli sorunlarından birisinin ekran parlaklığı olduğu belirtilmişti. macOS 10.14.4 güncellemesinin bu sorunu ortadan kaldırmış olması umut ediliyor.

İLGİLİ HABERLER