Teknoloji

M2 işlemcili MacBook Pro için oklar mart ayını işaret ediyor

yeni macbook pro m2

Apple’ın önümüzdeki ay yeni ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik gerçekleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. İddialara göre, bu etkinlikte tanıtılacak ürünlerden birisi de M2 işlemcili yeni MacBook Pro olacak.

DigiTimes’ın Apple’ın tedarik ortaklarına dayandırdığı haberine göre, şirket üretim hatlarını Çin Yeni Yılı tatili sırasında da çalıştırmaya devam etti. Kaynaklar dizüstü bilgisayarın tanıtımının mart ayının başlarında yapılacağını öne sürüyor. Apple’ın bu etkinlikte yeni iPad Air ve iPhone SE‘yi duyurması da beklentiler arasında yer alıyor.

Haberde MacBook Pro’nun ekran büyüklüğü konusunda bilgi verilmiyor. Ancak standart M1 işlemciyi taşıyan tek MacBook Pro olarak 13 inç model kalmış durumda. Dolayısıyla Apple’ın 2020’nin kasım ayında tanıtılan bu cihazı yenilemesi sürpriz olmayacaktır.

Bloomberg’den Mark Gurman da Apple’ın 13 inç MacBook Pro modelini 2022’de M2 işlemciyle yenilemeyi planladığını belirtmişti. Ancak şirket genellikle Mac’lerini yılın son çeyreğinde tanıttığı için mart ayında duyuru ihtimali ilk etapta akıllara gelmemişti.

Şirketin yeni MacBook Pro’da Touch Bar’dan tamamen vazgeçeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Apple’ın bu yıl içinde MacBook Air’i de M2 işlemciyle güncellenmesi bekleniyor.

M2 işlemcili MacBook Pro, yeni iPad Air ve 5G destekli iPhone SE’nin tanıtılacağı etkinliğin 8 Mart’ta sanal ortamda gerçekleştireceği söyleniyor. Yeni iPad Air ve iPhone SE’de Apple’ın A15 işlemcisinin kullanılması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER