Teknoloji

2011 ve 2012 model MacBook Air’lar için Power Nap özelliğini getiren yazılım güncellemesi yayınlandı

Apple 2011’in ortasından sonra çıkan ve 2012 model MacBook Air’lar için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeyle birlikte Power Nap özelliği aktif hâle geliyor. Dün yayınlanan Mountain Lion kullanıcılara güncelleme veya bildirimleri işleme gibi aktiviteleri bilgisayar açık değilken bile yapma fırsatı sunuyor. Bunun için uyku ve çalışma modları arasında yer alan yeni bir mod oluşturuluyor.

Sistem yönetim denetçi (SMC) güncellemesi Mid2011 ve Mid2012 olarak nitelendirilen MacBook Air’lar tarafından şu anda indirilebilir durumda. Güncelleme Apple’ın destek sitesinden indirilebileceği gibi Yazılım Güncelleme aracı üzerinden güncelleme prosedürünü başlatmak da mümkün kılınıyor. Power Nap özelliği Late-2010 ve öncesi MacBook Air modellerinde çalışmıyor. Bu arada Retina ekranlı MacBook Pro için de bir yazılım güncellemesini yolda olduğu ve söz konusu özelliği getireceği belirtildi.

Bu arada güncelleme işlemi sırasında bilgisayar yeniden başlatıldığında MacBook Air fanının kısa bir süre için tam hızda çalışacağını ve fazlaca ses çıkaracağını söyleyelim. Bu durum sizi korkutmasın. Kısa sürecek bu durum sonrasında bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve sistem güncellemesi tamamlanmış olacaktır.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER