Manşetler

Mac Pro aralık ayında 2999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçen haziran ayındaki WWDC 2013’te silindirik kasalı Mac Pro’yu göstererek herkesi şaşırtmıştı. Sonbaharda çıkması beklenen Mac Pro ile ilgili detaylar kesinleşti. Yeni Mac Pro aralık ayında ABD’de 2999 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya çıkıyor.

mac-pro-2013-100613

iPhone, iPad, iPod ve bireysel tüketicilere yönelik Mac bilgisayarları her yıl güncelleyen Apple, söz konusu Mac Pro olunca biraz daha yavaş bir güncelleme takvimi izliyordu. Bundan önceki son Mac Pro donanım güncellemesi 2010 yılında yapılmıştı.

Yeni Mac Pro ile birlikte dört, altı, sekiz veya on iki çekirdekli Intel Xeon E5 işlemciler, 64 GB’ye kadar RAM, 6 GB’ye kadar bellek artırımlı çift AMD FirePro grafik yongası, 1 TB’ye kadar kapasiteye sahip ve 1250 MB/sn hıza ulaşabilen PCI Express katı durum depolama birimi gibi özellikler Mac Pro’nun kasasında toplanıyor.

Apple’ın söylediğine göre bu makine 7 teraflopluk işlem gücüne sahip, 4K videoyu düzenlerken bir yandan da arkaplanda işleme işlerini yapmaya olanak sağlıyor. Altı adet Thunderbolt 2 portu barındıran bu cihaz bunlarla 4K ekranları destekleyebilir, gelecek nesil çevresel donanımlara bağlanabilir. Dört adet USB 3.0 portu, çift Gigabit Ethernet girişi ve HDMI çıkışı da Mac Pro’nun kasasında yer alıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER