DosyaManşetler

Yeni Mac bilgisayarınız için en iyi uygulamalar (2020)

mac en iyi uygulamalar 2020

Bir Mac’ten tam anlamıyla verim almak için Apple’ın yerleşik olarak sunduğu uygulamaların ve Mac App Store’daki en çok indirilenler listesinin üst sıralarının ötesini keşfetmek gerekiyor. Pek çok üretkenlik, iş akışı ve işletim sistemi özelleştirme uygulaması uzun süredir mevcut olsa da, ilk kez Mac kullananların bunları bulması pek kolay olmayabiliyor. Yeni Mac bilgisayar sahiplerinin cihazlarından maksimum verimi almasını sağlayacak uygulamalardan bazılarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Airmail 3

Apple’ın macOS’te yerleşik olarak sunduğu Mail uygulamasını beğenmeyenlere aradıkları sade ve Gmail benzeri arayüzü sağlayacak uygulama olarak Airmail 3 öne çıkıyor. Uygulamanın179,99 TL’lik fiyatı biraz yüksek olsa da, günümüzde pek çok e-posta uygulamasının aylık abonelik sistemine geçtiğini unutmamak gerekiyor. Airmail hem özellikleri hem de genel fiyatlandırma modasından ayrı bir yerde durmasıyla alkışı hak ediyor.

Alfred 4

Alfred, macOS platformunun en popüler arama ve uygulama başlatma aracı olarak tanınıyor. Uygulamanın en yeni versiyonu olan Alfred 4, kullanıcılara macOS’in yeni yapısıyla da uyumlu yeni özellikler sunuyor. Spotlight aramasının süper güçlere sahip versiyonu olan Alfred, Mac kullanıcılarına hatırı sayılır bir çabukluk sağlıyor.

AppCleaner

Mac’inizi düzenli olarak temizlemeniz, bilgisayarınızı uzun süre kullanmanıza yardımcı olacak faktörler arasında bulunuyor. Bilgisayarı uzun süredir kullanmayan, kenarda tozlanmış uygulamalardan kolaylıkla kurtaran araçlardan biri olan AppCleaner, ücretsiz olmasıyla da muadillerine karşı avantaj kazanıyor.

Bear

Not alma uygulamaları arasında karar verirken genellikle estetik tercihler ön plana çıkıyor. Apple’ın macOS’te sunduğu Notlar uygulaması ve Evernote gibi üçüncü taraf seçeneklerin büyük kısmı, kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Ancak temiz, iyi tasarlanmış ve kullanım keyfi veren bir uygulama arayanlar için doğru adres olarak Bear öne çıkıyor.

Magnet

Windows 10 kullanıcıları için masaüstünü organize etmek, işletim sisteminin yerleşik bir parçası. Ancak Mac kullanıcıları için pencere yönetimi kimi zaman bir kabusa dönüşebiliyor. Bu noktada imdada macOS’in kuvvetli üçüncü taraf uygulama ekosistemi yetişiyor. Söz konusu ekosistemin üyelerinden biri olan Magnet, kullanıcıların düzenli bir masaüstü ve pencere organizasyonuna sahip olmasına yardım ediyor.

Todoist

Mac bilgisayarlarda Anımsatıcılar uygulaması da ön yüklü olarak sunuluyor. Ancak bu uygulama, ön yüklü olarak sunulan diğer pek çok araç gibi, görsel ve işlevsel açıdan beklentileri karşılamıyor. Söz konusu uygulamanın muadilleri arasında aradan sıyrılan ise Todoist oluyor. Yerleşik takvimi ve not alma araçları da bulunan uygulama, Alexa ve Slack entegrasyonlarıyla dikkat çekiyor. Todoist’in iOS uygulamasıyla da senkronize biçimde çalıştığını belirtmekte fayda var.

TweetDeck

Twitter’ın 2018’de önemli geliştirici araçlarına erişim izinlerini iptal etmesi, macOS platformundaki üçüncü taraf Twitter uygulamalarına ciddi bir darbe vurmuştu. Twitter’ın Mac uygulaması deneysel bir formatta tekrar canlansa da, hâlâ macOS’teki en yetenekli Twitter uygulaması olarak TweetDeck öne çıkıyor. 2011’de Twitter tarafından satın alınan TweetDeck, dikey kolonlu tasarımıyla mikro blog servisini çok boyutlu ve maksimum verimli şekilde kullanmayı sağlıyor.

VLC

Her Mac kullanıcısının sağlam bir video oynatma uygulamasına ihtiyacı var. Burada akıllara ücretsiz ve açık kaynaklı VLC‘den daha iyi bir seçenek gelmiyor. 2001’den bu yana kullanımda olan uygulama farklı codec ve dosya formatlarını desteklemesini yanı sıra, sıkıştırma ve format dönüştürme özellikleriyle de kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER