Teknoloji

Mac bilgisayarlarda iOS uygulamalarını 2018’de görmemiz hâlâ muhtemel

Apple MacBook Pro (2017, 13 inç, Touch Bar) İncelemesi

Apple önümüzdeki dönemde iOS güncellemelerinde büyük özellikler getirmek yerine kararlılığı artırmaya odaklanabilir. Ancak bu durum iOS uygulamalarının yıl içinde Mac bilgisayarlarına gelme ihtimalini azaltmışa benzemiyor.

Geçen yılın sonlarında Bloomberg’de çıkan bir haber, Apple’ın iOS uygulamalarının Mac bilgisayarlarda çalışmasına imkan sağlayacağını işaret ediyordu. Axios‘a konuşan ve adlarını vermek istemeyen bazı kaynaklar ise, bunun Apple’ın yazılım yelpazesine yıl içinde kazandıracağı birtakım özelliklerden bir tanesi olduğunu söylüyor.

Apple’ın 2018’de macOS için planladığı yaşam kalitesi güncellemelerinin arasında güvenliği artırmanın yanında Mac sistemlerinin uykudan uyanması veya kilidinin açılması işlemlerinin hızlandırılması da bulunuyor.

macOS ve iOS’in gelecek versiyonları için planlanan kararlılık ve performans iyileştirmelerinin, işletim sistemlerine son yıllardaki en önemli özelliği kazandırabileceği işaret ediliyor.

Eğer Apple iOS uygulamalarının Mac sistemlerinde çalışmasına izin verirse, bu durumda şirket Microsoft ve Google’ın geçmişte yaptığını yapmış olacak. Apple şimdiye kadar iki büyük işletim sistemi ürünü arasına net çizgiler çekmişti.

Microsoft, Temmuz 2015’te Windows 10’u çıkarmıştı. Bu işletim sisteminin en fazla öne çıkan özelliklerinden bir tanesi PC sistemleri, tabletler ve telefonlarda uygulamaların veya oyunların aynı versiyonlarının çalıştırılabilir olmasıydı. Google ise geçen yılın ilk yarısında, Chromebook’lara Google Play Store erişimi ve Android uygulamalarını çalıştırma imkanı getirmişti.

Son yıllarda telefonlar, tabletler, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar arasındaki sınırları kaldırmak gibi bir eğilim görülüyor. Anlaşılıyor ki, Apple da bu eğilimi yakından takip ediyor ve onu nasıl yakalayabileceği noktasında çalışmalar yapıyor.

Planların Apple’ı istediği noktaya getirip getirmeyeceğini zamanla göreceğiz. Eğer Apple iOS ve macOS’i yakınlaştırmayı planlıyorsa, bununla ilgili detayları göreceğimiz en uygun yer önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek olan geleneksel Apple geliştirici konferansı WWDC 2018 olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER