Teknoloji

L’Oréal’dan kişiye özel güzellik ve cilt bakımı cihazı: Perso

l'oréal perso

Kozmetik sektörünün önde gelen küresel markalarından biri olan L’Oréal, teknolojik alandaki ilerlemesini Perso ile sürdürüyor. Bluetooth ve yapay zekâ destekli bir cihaz olan Perso ile kullanıcıların kendi ruj, fondöten ve cilt bakımı ürünlerini oluşturması mümkün hâle geliyor.

L’Oréal tarafından CES’te gerçekleştirilen demoda Perso’nun ruj ve cilt bakım ürünü geliştirme konusundaki yetenekleri sergilendi. Özel akıllı telefon uygulamasıyla birlikte kullanılan Perso, sayesinde kullanıcılar elbiselerinin rengine en uygun ruj rengini kısa sürede elde edebiliyor.

L’Oréal tarafından verilen bilgiye göre, kullanıcılar Perso’nun mobil uygulamasını sosyal medya hesaplarına bağlayabilecek ve burada takip ettikleri kişilerden de ilham alabilecek. L’Oréal bu sayede insanların favori sosyal medya ünlülerin görüntülerini kendilerine daha iyi uyarlayabileceğini belirtiyor.

Kullanıcılar, kendilerine özel rujlarını oluşturmadan önce rujun kendilerine yakışıp yakışmayacağını artırılmış gerçeklik desteğiyle mobil uygulamada görebiliyor. Renk konusunda karar verilmesinin ardından Perso’nun üç adet çıkarılabilir renk kartuşu devreye giriyor. Kartuşlar, bu rengin oluşması için gerekli oranı püskürtüyor ve farklı tonların birleşimiyle ortaya istenen renk çıkıyor. Oluşturulan rujun 30 kullanımlık bir ömrünün olduğu belirtildi.

L'Oréal Perso

Fondöten oluşturma süreci de benzer bir şekilde işliyor. Ancak burada kullanıcıların cilt tonu analizi doğrultusunda renk oluşturuluyor. L’Oréal’in fondöten oluşturma sürecinin demosunu yapmadığını belirtmekte fayda var.

L’Oréal Perso ne zaman çıkacak?

Perso, cilt bakım ürünü hazırlarken kullanıcının yüzünü farklı açılardan analiz ediyor ve sorunlu noktalara teşhis koyuyor. Ardından sabah ve gece kullanımı için iki farklı formül oluşturuluyor. Cilt bakımı kartuşlarında SPF, serum ve nemlendirici kullanılıyor.

Teknolojinin farklı alanlarda kullanımının en iyi örneklerinden biri olan L’Oréal Perso, CES 2020’nin dikkat çekici ürünleri arasında bulunuyor. 2021’de satışa sunulması planlanan Perso’nun ve kartuşlarının fiyatı henüz açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER