Teknoloji

L’Oréal AirLight Pro saçları kızılötesi ışıkla kurutacak

L’Oréal AirLight Pro

L’Oréal uzun yıllardır CES‘in vazgeçilmez katılımcıları arasında yer alıyor. Giyilebilir UV sensörü, ruj yazıcısı ve AR destekli kaş aplikatörü gibi güzellik ürünleriyle görenleri şaşırtan şirket, geleneği bu yıl da devam ettiriyor. L’Oréal AirLight Pro adını taşıyan yeni saç kurutma makinesiyle teknolojiyi hayata farklı şekilde uyarlamayı sürdürüyor.

Geleneksel saç kurutma makinelerinin çoğu, daha sonra saçı kurutan ısı ve hava üretmek için termal bobinlere dayanır. Isı koruyucu kullanmadığınız sürece, sık kullanımda saçınıza oldukça zarar verebilir. Bu arada Dyson’ın Supersonic saç kurutma makinesi, hava akışını maksimuma çıkarırken ısıyı da azaltmak için çoğunlukla güçlü bir motor ve akıllı ergonomik tasarım kullanıyor. L’Oréal’in AirLight Pro’su da bunu yapıyor ancak karışıma kızılötesi ışık da ekliyor.

L’Oréal’in Teknoloji Kuluçka Merkezi’nin küresel başkan yardımcısı Guive Balooch, AirLight Pro ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Çevrenin yağmuru kurutma şeklinden ilham alıyor. Yani yağmur yağdığında, ertesi gün rüzgar var, güneş var ve yağmuru kurutmak için en etkili olan rüzgar ve güneşin birleşimidir.” Aynı şekilde Balooch, kızılötesi ışık ve güçlü hava akışının karışımının saçınız için güneşi ve rüzgarı taklit etmeye yardımcı olduğunu söylüyor. Bu da ısı ihtiyacını azaltıyor.

L’Oréal AirLight Pro

Balooch’un verdiği bilgiye göre, saç kurutma makinesinde kızılötesi ışıklardan oluşan bir daire var ve bunun içinde havayı dışarı iten daha küçük bir daire var. Işık, su damlacıklarının saç yüzeyinde kurumasına yardımcı olurken, saç telinin içindeki nemin bozulmadan kalmasını sağlar.

Balooch, kızılötesi ışığın farklı dalga boylarının saç üzerinde zıt etkiler yaratabileceğini söylüyor. Örneğin, spektrumun kırmızı/sarı ucu UV ışığına daha yakındır ve bu da saçlar için pek iyi değildir. Ancak mavi ve mor ışık daha nemlendirici bir etkiye sahiptir. Sonuçta ortaya yüzde 30 daha hızlı kuruma süresi ve enerji kullanımında yüzde 31’lik bir azalma ve bu süreçte daha nemli ve pürüzsüz görünen saçlar çıkıyor.

L’Oréal AirLight Pro

L’Oréal, saç kurutma makinesini yapmak için eski DJI mühendisleri tarafından kurulan ve ışık bazlı benzer bir saç kurutma makinesi üreten bir girişim olan Zuvi ile ortaklık kurdu. AirLight Pro, L’Oréal ekibinin Zuvi ile yaptığı işbirliğinin ürünü bir sonraki aşamaya taşımasının sonucu olarak ortaya çıktı. Bu, kullanıcıların ısı tercihlerini kişiselleştirebileceği bir uygulamanın ve bir difüzör ve yoğunlaştırıcı nozul dahil bir dizi akıllı eklentinin geliştirilmesini içeriyor. Bir aparatı taktığınızda, saç kurutma makinesi onu otomatik olarak tanıyor ve hızını ve sıcaklığını ayarlıyor.

L’Oréal AirLight Pro’nun bu yıl içinde satışa sunulması planlanıyor

L’Oréal AirLight Pro, hem profesyonel hem de tüketici kullanımına yönelik bir ürün. Ancak ilk olarak L’Oréal Professionnel markası altındaki salonlarda satışa sunulacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulması planlanan ürün için Balooch, şirketin 400 doların altında bir fiyat hedeflediğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER