Teknoloji

Logitech Harmony API ile geliştiricilere bütün eve erişim şansı veriyor

logitech-harmony-api-160115

Logitech sadece kendi ürünlerini çıkarmakla kalmıyor, Harmony için API yayınlayarak ürünlerini bir platforma dönüştürme yolunda önemli bir adım atıyor.

API sayesinde geliştiriciler bağımsız ve açık bir platform olan Logitech Harmony’ye erişebilecek, ürünlerini Logitech’in eşyalar internetine bağlayabilecek. Logitech geliştiricilere kabaca 270 bin cihaza erişim imkanı verdiğini; IFTTT, SmartThings ve Mylo’nun hâlihazırda Logitech’in API’sini kullandığını kaydetti. Nest, Honeywell, Sonos ve benzeri markaların ürünleri de Harmony ile uyumlu. Bu da Harmony’yi bir platform olduğu kadar bir ağ olarak değerlendirmemize de olanak sağlıyor.

Logitech’in Harmony uygulama programlama arayüzü sayesinde sesle kontrol gibi ev otomasyon işlevleri kullanılabiliyor, Harmony uzaktan kumandanıza film izleme veya özel bir medya cihazına bağlanma komutunu vermenizi sağlıyor. API ve Harmony’nin diğer platformlarla anlaşabilmesi sayesinde geliştiriciler bütün ev otomasyon platformlarına erişim şansı yakalayabiliyor.

Logitech Harmony’nin akıllı ev platform birim şefi Mark Spates, platformlarını geliştiricilere açarak onlara oturma odasını da kapsayan akıllı ev deneyimleri oluşturma şansı tanıdıklarını kaydetti. Ayrıca eğlencenin akıllı ev ürünlerine adaptasyonda itici güç olduğunu da vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER