Teknoloji

YouTube yıldızı Logan Paul intihar eden bir kişiyi gösteren videosu için özür diledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

logan paulYouTube yıldızı Logan Paul, ününü kısa video servisi Vine’a yüklediği videolarla kazanmıştı. Paul, yüklediği son videoda bir intihar kurbanının cesedinin açık biçimde görülmesi üzerine sert biçimde eleştirilmişti. Japonya’da “intihar ormanı” olarak da bilinen Aokigahara ormanında çekilen video, Paul’ün YouTube üzerinden yaptığı günlük paylaşımlardan biri olarak yayınlanmıştı.

“Japon intihar ormanında bir ceset bulduk…” başlığıyla YouTube’a yüklenen videoya artık erişilemiyor. Videonun başında kullanıcılara görecekleri konusunda bir uyarı da yapılmıştı. Ancak bu uyarı, milyonlarca kişiyi videoyu izlemekten alıkoymamıştı. Paul’ün kitlesinin büyük kısmını çocukların oluşturması ise işleri biraz daha kötüleştirmişti.

Video, uyarının ardından Paul ve ekibinin geceyi intihar ormanında geçirmek için yaptığı hazırlıkların gösterilmesiyle başlıyor. Paul ve arkadaşlarının ilk umudu ormanda bir hayalet bulmak olsa da, kısa bir süre sonra ekibin karşısına ağaçta asılı bir ceset çıkıyor. Önce uzaktan seslenen ekibin rehberi, ağaçtaki kişinin ölü olduğunun anlaşılmasının ardından polise haber veriyor. Bütün bunlar olurken, kamera da kayda devam ediyor.

Görüntü akarken “İntihar bir şaka değildir” diyen Paul, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Depresyon ve akıl hastalıkları şaka değildir. Biz buraya ormanın perili olduğuna dair haberler üzerine gelmiştik. Ancak böyle bir şeyle karşılaştık.”

Paul, cesedin yüzünü bulanıklaştırmasına ve videoyu gelire kapatmasına rağmen, sosyal medyada sert biçimde eleştirilmekten kurtulamadı. Hem hayranları hem de daha önce Paul’ü tanımayan kişiler, YouTube yıldızını sert dille eleştirdi. Bu eleştiriler üzerine videoyu hemen kaldıran Paul, Twitter aracılığıyla bir özür açıklaması yayınladı.

Logan Paul: Amacım çok izlenmek değildi

Logan Paul açıklamasında öncelikli olarak daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını belirtti. Zaten çok izlenen bir kanala sahip olduğunu ve amacının daha çok izlenmek olmadığını belirten Paul, tek isteğinin intihar konusunda bilinci artırmak olduğunu ifade etti. Elindeki gücü yanlış kullandığını söyleyen YouTube yıldızı, gelecekte böyle bir durumu tekrarlanmayacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER