Teknoloji

Linksys, Velop Pro 7 ile Wi-Fi 7 destekli ilk mesh router sistemini tanıttı

linksys velop pro 7

Linksys, perşembe günü Velop Pro 7 adını verdiği Wi-Fi 7 destekli ilk mesh router sistemini tanıttı. Sistem, Qualcomm Networking Pro 620 platformunu temel alıyor ve bu sayede “kablo benzeri stabilite” sağlamayı vaat ediyor. Mesh sistemi, her düğüm başına 200 cihaza kadar bağlantı imkanı sunuyor ve her bir düğüm yaklaşık olarak 3,000 metrekarelik bir kapsama alanı sağlıyor.

Linksys Velop Pro 7: Yüksek hız ve geniş kapsama alanı

Linksys, bu router’ların Continuous Mesh adlı özel bir teknoloji kullanarak sistemlerini sürekli olarak optimize ettiğini ve bağlı cihazların hızını artırdığını belirtiyor. Bu özellik, AR/VR teknolojisi ile donatılmış cihazlar için, örneğin yakın zamanda piyasaya sürülen Meta Quest 3 başlığı için, Velop Pro 7’yi özellikle kullanışlı kılıyor.

Mesh router sistemlerinin kurulumu, özellikle birden fazla düğüm ile çalışırken, zorlayıcı olabilir. Ancak Linksys, yeni serinin evinize yalnızca on dakika içinde tamamen entegre edilebileceğini iddia ediyor. Şirket, yeni kurulum teknolojisinin, diğer Linksys router sistemlerine kıyasla süreci yaklaşık %70 oranında hızlandırdığını belirtiyor.

Tri-band sistemi sayesinde, Velop Pro 7 neredeyse her şeye bağlanabilir ve Linksys uygulaması ile entegre olabilir, böylece bağlı cihazları kontrol edebilir ve gerektiğinde kablosuz bağlantınızı duraklatabilirsiniz.

Velop Pro 7 yurt dışında, perşembe günü itibarıyla şirketin online mağazasından veya Best Buy üzerinden satın alınabilir. Tek düğümlü temel paketin fiyatı 400 dolar, iki düğümlü paket 750 dolar ve üç düğümlü paket ise 1,000 dolar. Birleşik Krallık’taki müşterilerin piyasaya çıkış için biraz daha beklemesi gerekecek. Dünya çapında ise daha sonra mevcut olacak.

Bu yeni ürün, Linksys için bir ilki temsil ederken, endüstri de Wi-Fi 7 gibi modern bir kablosuz standardı hızla benimsemekte. Örneğin, Netgear, Nighthawk RS700S router ve ultra pahalı amiral gemisi Orbi 970 sisteminin lansmanı ile bu konsepte tamamen katılmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER