Teknoloji

LinkedIn koronavirüs nedeniyle iş görüşmelerini sanal ortama taşıyor

linkedin hikaye çin

LinkedIn koronavirüs salgını nedeniyle önlem alan şirketler arasına katıldı. Kurumsal sosyal ağ, işe alım sürecindeki adaylarına bir e-posta göndererek görüşmeleri sanal ortamda gerçekleştirmeyi veya ileri bir tarihe ertelemeyi öneriyor.

LinkedIn’in adaylara gönderdiği e-postada şu ifadeler yer alıyor: “Herkesin sağlıklı olması bizim bir numaralı önceliğimiz. Koronavirüs salgını nedeniyle genel merkezimizde iş görüşmesine gelecek olan herkese görüşmeyi BlueJeans video konferans sistemi üzerinde sanal şekilde gerçekleştirme veya ileri bir tarihe ertelemeyi öneriyoruz. Bu iki seçenek de LinkedIn’deki adaylık durumunuzu etkilemeyecektir.”

Google da dünya genelindeki tüm iş görüşmelerini Hangouts aracılığıyla gerçekleştirme kararı almıştı. Facebook ve Amazon da yüz yüze iş görüşmelerini iptal ettiklerini açıklamışlardı.

LinkedIn’den konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak amacıyla çeşitli adımlar atıyoruz. Bunun için küresel sağlık uzmanlarının verdiği tavsiyelerden yararlanıyoruz. Çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın sağlığı ve emniyeti bizim en büyük önceliğimiz durumunda. Aldığımız önlemler çerçevesinde San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki çalışanlarımız mart sonuna kadar işlerini evlerinden yürütebilecek. Çalışanlarımızdan zorunlu olmayan tüm iş seyahatlerini ertelemelerini ve mart ile nisan aylarında şirket dışı etkinliklere katılmamalarını istedik.”

LinkedIn koronavirüs salgını nedeniyle SXSW konferansından da çekildiğini açıkladı. SXSW’dan çekilen şirketler arasında Facebook, Twitter, Apple ve Netflix de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER