Teknoloji

Lifebox Transfer: Dosya paylaşımı için yeni bir seçenek

lifebox transfer nedir

Dosya paylaşım servisleri iş akışımız içinde en çok yararlandığımız servisler arasında bulunuyor. Gerek ekip arkadaşları arasında gerek iş birliği içinde bulunduğumuz kuruluşlar arasında dosya alıp göndermek için genellikle WeTransfer, SendGB gibi servisleri kullanıyoruz. Ne var ki, her servis her kullanıcı veya şirket için aynı deneyimi sunmuyor. Bazıları belirli şirketlerin filtrelerine takılabiliyor ya da bazılarında dosya yükleme hızı çok yavaş kalabiliyor. Lifebox ile Dropbox, OneDrive gibi bulut tabanlı depolama servislerine rakip olan Turkcell, şimdi Lifebox Transfer ile başta saydığımız dosya paylaşım servislerine rakip oluyor. Lifebox Transfer nedir sorusunun cevabı ve Lifebox Transfer özellikleri rehber niteliğindeki bu yazıda.

Lifebox Transfer nedir?

Lifebox Transfer, uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı pandemi döneminde dosya paylaşımını güvenli ve kolay şekilde gerçekleştirmeye yarayan yeni bir dosya paylaşım servisidir. Lifebox Transfer sayesinde kullanıcılar hesap oluşturmaya gerek duymadan yüksek boyutlu dosyalarını, fotoğraflarını, videolarını tek seferde kolay ve güvenli şekilde, üstelik ücretsiz olarak iletme imkanını elde ediyor.

Lifebox transfer, tek seferde 5GB’a kadar dosya veya klasör transfer etme imkanını sunuyor. Üyeliğin gerekmediği  hizmette dosya iletimi birkaç adımda kolaylıkla tamamlanıyor. Böylelikle e-posta kotası ve dosya eki limitlerine bağımlı kalmadan dosya gönderimi yapabilirsiniz.

E-posta ya da link üzerinden paylaşım yapılabiliyor. Geçerlilik süresi de kullanıcının kontrolünde bulunuyor. 7, 14 ya da 21 günlük geçerlilik süresi kullanıcı tarafından tanımlanabiliyor ve bu süre sonunda dosyalar otomatik olarak sunuculardan siliniyor. Benzer birçok uygulamada 7 gün harici seçeneklerin ücretli paketlerde sunulduğunu görüyoruz. Bu açıdan Lifebox Transfer onların ötesine geçmiş oluyor. Benzer şekilde, Lifebox transfer’de paylaşımlar kullanıcı tarafından belirlenen şifreyle ekstra korumaya alınabiliyor.

E-posta ile tek seferde 5 kişi ile paylaşım yapabilirsiniz. Link ile paylaşımda ise kişi sayısı kısıtlaması bulunmuyor. Eğer 5’ten fazla kişiyle aynı dosyayı e-posta üzerinden paylaşmak isterseniz, yeni bir paylaşım başlatabilirsiniz. Bu arada Turkcell, sistemi siber saldırından korumak amacıyla bir kullanıcıya günde en fazla 50 kez paylaşım hakkı sunuyor. E-posta ile yapılan paylaşımlarda da kötü niyetli gönderimleri en aza indirmek için e-posta adresi doğrulaması yapılıyor.

Eğer e-posta ile paylaşımı seçerek dosya paylaşımında bulunduysanız, geçerlilik süresi dolmadan 3 gün önce ve süre dolduğunda hem size hem de dosya paylaşımında bulunduğunuz kişi veya kişilere e-posta ile bilgilendirme gidiyor.

Lifebox Transfer nasıl kullanılır?

lifebox transfer nedir
  1. Masaüstü veya mobil cihazdan https://www.lifeboxtransfer.com adresine gidin.
  2. Açılan sayfada bulunan bağlantıdan detaylarını okuyabileceğiniz Kullanım Şartlarını Onaylıyorum butonuna tıklayarak onaylayın.
  3. Paylaşmak istediğiniz dosya veya dosyaları sayfadaki Dosyalarını sürükle ve ekle bölümüne sürükleyip bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra Dosya Ekle veya Klasör Ekle düğmelerine tıklatarak bir veya birden fazla dosyayı veya klasörü ekleyin.
  4. 5 GB’lık gönderim sınırınız bulunuyor. Bu sınırı dolduruncaya kadar dosya veya klasör ekleyebilirsiniz.
  5. Eğer sadece paylaşım linki oluşturmak istiyorsanız, Sadece paylaşım linki oluştur seçeneğini işaretleyin.
  6. Eğer e-posta ile gönderim yapacaksanız; Senin E-Postan, Alıcının E-Postası, Mesajın, Geçerlilik Süresi ve Şifre alanlarını doldurun. Alıcının E-Postası bölümüne; Enter, Boşluk veya Tab tuşlarını kullanarak en fazla beş e-posta adresi ekleyebilirsiniz.
  7. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra Paylaş düğmesine tıklatarak yükleme işlemini başlatın. Yükleme işlemi bittiğinde paylaşım linki hazır hâle gelecek ya da e-posta alıcı veya alıcılara gönderilecektir.

Bu arada, arzu ettiğiniz takdirde, hizmete daha hızlı ulaşmak için hem masaüstü hem de mobil cihazlarda “yükle/indir” yönlendirmesiyle cihazınızda bir kestirme oluşturabilirsiniz. Böylelikle Lifebox Transfer’e bir uygulama gibi kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Lifebox Transfer’i kimler kullanabilir?

Lifebox Transfer özellikleri ile herhangi bir türde dosya, fotoğraf/video paylaşma ihtiyacı olan herkese rahat kullanım imkanı sunuyor. Servisi kullanabileceklere örnekler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:

  • Ajanslar, beyaz yakalı çalışanlar proje, yaratıcı içerikler içeren yüksek boyutlu içerikleri ve sunumlarını,
  • Avukatlar, hukuk bürosu çalışanları sözleşme ve tüm yazışmalarını,
  • Yazarlar, yayın evleri yazılarının dijital kopyalarını,
  • Öğretmen, öğrenci ve akademisyenler ödev, tez, proje, makale gibi kritik dokümanlarını,
  • Doktorlar tahlil sonuçlarını,
  • Haber ajansları, muhabirler, acil haber vidolarını,
  • Sosyal medya influencerları ya da fotoğrafçılar tüm video ve fotoğraflarını Lifebox Transfer üzerinden paylaşabilirler.

Lifebox Transfer ücretli mi, abonelik gerekir mi?

Lifebox Transfer kullanımı için abonelik gerekmiyor. Ücretsiz olarak 5 GB’a kadar dosya ve klasör transfer imkanı sunuyor. Turkcell, kullanıcıların paylaştıkları ya da kendileriyle paylaşılan dosyaları saklamak istemeleri durumunda, 5 GB ücretsiz saklama alanı ve daha büyük ihtiyaçlar için alternatif teklifleriyle Lifebox’ın devreye girdiğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER