Teknoloji

LG yeni amiral gemisi telefonuna beş kamera yerleştirebilir

lg
LG V30S ThinQ

Kamera akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabetin en önemli cepheleri arasında yer alıyor. Şirketlerin yenilikçi yapılarını müşterilere en kolay yansıtabildikleri alanlardan biri olan kamera, önümüzdeki dönemde de bu konumunu koruyacak gibi görünüyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, LG en yeni V serisi telefonuna beş kamera ekleyerek üst segmentteki rekabette öne çıkmayı hedefliyor.

Güney Koreli şirketin yeni V serisi telefonunun V40 ThinQ adını taşıması bekleniyor. Telefonda bulunacağı söylenen beş kameradan ikisinin cihazın önünde bulunacağı ve derinlik tabanlı yüz tanıma özelliği sunacağı belirtiliyor. Arkada yer alacak diğer üç kameranın ise yeni alan derinliği ve yakınlaştırma efektleri sağlaması öngörülüyor.

Telefonun diğer özelliklerinin ise geçtiğimiz ay tanıtılan G7 ThinQ ile büyük ölçüde aynı olacağı söyleniyor. Çentikli ekran, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ve Google Asistan butonu gibi özelliklerin yeni V40’ta da bulunması bekleniyor.

Daha önceki haberlerde V40’ın tanıtımı için yaz mevsiminin sonu veya sonbaharın başları işaret edilmişti. Telefonla ilgili olarak merak edilen temel unsur ise potansiyel kullanıcıların cihaza ne kadar ilgi göstereceği. LG son zamanlarda V serisindeki telefon portföyüne V30S ThinQ ve V35 ThinQ gibi modeller eklemiş, ancak bu telefonların arasındaki benzerlik ve farklar son kullanıcı nezdinde kafa karışıklığına yol açmıştı. V40 ThinQ ile bu durumun değişip değişmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER