Teknoloji

LG webOS’e ilk olarak akıllı TV’lerde yer verecek, akıllı telefon ve tabletlere yönelik bir plan yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG geçtiğimiz pazartesi günü webOS işletim sistemini HP’den açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldığını açıklamıştı. Gelen ilk haberler iki şirketin geçtiğimiz sonbahardan beri muhtemel ortaklık yollarını görüşmekte olduklarını işaret ediyordu. HP’de yazılım ve çözümlerden sorumlu yönetici başkan yardımcısı Bill Veghte, AllThingsD sitesine anlaşmanın şartları hakkında bazı detaylar vermiş.

webos-logo-270213

Yöneticinin belirttiğine göre anlaşma kaynak kodlarını, dokümantasyonu, geride kalan kullanıcı deneyimi ekibini ve her türlü patentle ilgili lisansları kapsıyor. webOS ile işleyen bulut servisleri altyapısı için çalışan kadroysa HP çatısı altında kalmaya devam edecek.

LG’nin mobil operasyonlarından sorumlu başkan ve CEO Dr. Skott Ahn da şirketinin bu işletim sistemini “LG’nin çekirdek teknolojisi” hâline getirmeyi planladığını, bunu ilk olarak Smart TV platformuna eklemek istediklerini ve gelecekte sıranın diğer cihazlara da geleceğini kaydetti. Yönetici LG’nin akıllı telefonlar ve tabletlerde Android’e olan bağlılığını tekrarladı, webOS’in buzdolaplarında ve diğer ekipmanlarda yer alabileceğini kaydetti.

LG’nin webOS ile çalışan ilk akıllı televizyonunun 2014’te çıkması bekleniyor.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER