Manşetler

LG Watch Sport ve Watch Style Ön İnceleme

lg watch sport

lg watch sportGoogle geçtiğimiz şubat ayının başlarında bir etkinlik düzenlemiş ve burada Android’in giyilebilir ürünlere özel versiyonu Android Wear’ın 2.0 numaralı yeni sürümünün duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu yeni sürümle birlikte LG üretimi olan LG Watch Sport ve Watch Style akıllı saatlerin de duyurusu gerçekleştirilmişti. Bu iki yeni Android Wear 2.0 akıllı saati MWC 2017’deki LG standında kısa süreliğine deneyimleme fırsatı elde ettik.

LG Watch Sport, adından da anlaşılacağı üzere sportif kullanıma odaklanan bir akıllı saat. Arkasında kalp hızı sensörü yer alırken, sağlam bir gövdeye, biraz kalın bir profile sahip. Sportif görünümlü saatler kullanmayı sevenler Watch Sport’tan memnun kalacaklardır.

1.38 inç, 480 x 480 piksel çözünürlüklü P-OLED kapasitif dokunmatik dairesel ekran, yuvarlak kol saati kullanmayı sevenlere hitap ediyor. Kenarına yerleştirilmiş, Apple Watch’taki digital crown’a benzer halka sayesinde, Android Wear 2.0 ile birlikte eklenmiş halkasal gezinme yönteminden yararlanmak mümkün oluyor. Kenardaki kadranı çevirerek uygulama menüsünde ve diğer kaydırmalı menülerde gezinmek mümkün oluyor. Bu arada yine, ekran üstünde kaydırma hareketleriyle Android Wear kullanıcı arayüzünü yönetmek mümkün oluyor.

Google Play Store, Android Wear 2.0 ile birlikte gelen en büyük yeniliklerden bir tanesi. Bu sayede özellikle iPhone sahipleri, telefona gerek duymadan, doğrudan akıllı saatlerini Wi-Fi ile ağa bağlayarak Google Play’e bağlanacak ve istedikleri uygulamaları indirebilecekler. Google Play’in akıllı saatlere özel versiyonu gayet sade, anlaşılır bir kullanıcı arayüzüne sahip. Uygulamaları rahat bir şekilde indirmek mümkün olacaktır.

LG Watch Style ise, Watch Sport’a göre biraz daha sade ve kibar görünüme sahip bir akıllı saat. Bununla birlikte Sport’a göre biraz daha sıradan durduğunu belirtmek gerekiyor. 1.2 inç ekranı 360 x 360 piksel çözünürlük desteğine sahip. Android Wear 2.0 kullanıcı arayüzü bu akıllı saatte, Watch Sport’ta olduğu kadar güzel görünmüyor. Bununla birlikte kalp hızı ölçer ve benzeri özellikler de Watch Style modelinde yer almıyor.

Watch Sport aktif yaşayan, sportif özelliklere fazlasıyla bağlı, bununla birlikte bir akıllı saatten beklentisi fazla olan kullanıcılara hitap ediyor. Watch Style ise bir akıllı saatten daha çok şık bir akıllı saate sahip olmaya önem verenlerin ilgisini çekecek bir ürün.

İLGİLİ HABERLER