Teknoloji

LG V30’da OLED ekran bulunacağını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg v30

LG V30 olarak adlandırılan gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonunun, daha önce dillendirildiği gibi 6 inç OLED panel taşıyacağını duyurdu. LG, bu ekran için FullVision ekran tanımlaması yapıyor. Yani, ekran 18:9, diğer bir deyişle 2:1 görüntü oranına sahip olacak. Ekranı saran çerçeve de, G6’da olduğu gibi daha ince olacak.

Ekranın DCI-P3 renk aralığının yüzde 109’luk kısmını kapsayacağı ve HDR10 desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca iyi bir VR performansı sunması da gözetiliyor. Bu telefon, iki buçuk yıl önce çıkarılmış olan G Flex 2’den sonra LG’nin çıkaracağı ilk OLED ekranlı telefon olacak.

Henüz adı resmi olarak konulmamış bu telefonun, her ne kadar daha büyük bir ekran barındırsa da, geçen yılın V20’sinden daha küçük olacağı LG tarafından dile getiriliyor. Ekranın üstünde ve altında kalan çerçeve alanları yüzde 20 ve 50 oranında azaltılıyor. Ayrıca LG logosu da arka panele taşınıyor.

lg v30LG, plastik OLED ekranın kenarların kavisli olmasına izin verdiğini de işaret ediyor. Ne var ki, yayınlanan temsili gösterimde şirketin Samsung’un son tasarımlarında gittiği kadar ileri noktalara gitmediğini gösteriyor.

LG V30 olarak adlandırılmasını beklediğimiz telefonun, Berlin’de düzenlenecek IFA fuarında, 31 Ağustos tarihinde duyurulması bekleniyor. LG, telefonunu resmi olarak tanıtmadan önce birkaç kez duyurusunu yapmayı, hakkında bilgiler vermeyi seviyor. Bu demek oluyor ki, resmi tanıtım tarihine kadar yakında çıkacak telefonla ilgili yeni bilgiler görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER