Teknoloji

LG 1 Ekimde düzenleyeceği basın etkinliğinde yeni amiral gemisi telefonunu tanıtabilir

lg-v10-150915

LG, 1 Ekimde New York’ta gerçekleştireceği basın etkinliğinin davetiyelerini dağıtmaya başladı. Davetiyede etkinliğin konusuna ilişkin bilgi verilmezken, tahminler LG’nin yeni amiral gemisi telefonunu tanıtması üstüne yoğunlaşıyor.

LG, “süper premium” amiral gemisi telefonuna ilişkin bazı ipuçlarını geçtiğimiz aylarda vermişti. İnternete sızan bazı fotoğraflar da, bu beklentinin daha somut biçimde şekillenmesine yardımcı olmuştu.

LG’nin yeni akıllı telefonunun ismi konusunda ise kafa karışıklığı devam ediyor. Kimi kaynaklar cihazın “LG G Note” ismiyle piyasaya çıkacağını söylerken, kimi kaynaklar G Pro serisinin bir parçası olacağını belirtiyor. Sızan görüntüler ise “LG V10” ismini de potansiyel isim adayları arasına sokmuş durumda. Bu konudaki karışıklığın son bulması içinse 1 Ekim tarihine kadar sabretmek gerekecek gibi gözüküyor.

lg-etkinlik-davetiye-150915

Etkinlik davetiyesi, LG’nin neleri tanıtmayı planladığı konusunda pek ipucu vermiyor. Davetiyede film temasının kullanılmış olması, akıllara video odaklı bazı özelliklerin ön plana çıkarılabileceği ihtimalini getiriyor.

“evleaks” rumuzyla ünlenen Evan Blass, LG V10’un “kendine özgü” birkaç özellikle birlikte gelebileceğini belirtiyor. Mesajları ve diğer bilgileri gösterecek ikinci ekran, söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Ancak sızan fotoğraflarda bu ekranın görülmediğini belirtmekte fayda var. Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, 5.7 inç QHD ekran, 3 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 16 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, çıkarılabilir arka kapak ve pil ile microSD kart desteği, LG V10’un potansiyel özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER