Teknoloji

LG Ultra PC, Tab-Book 2 ve AIO PC CES’te ilk kez görücüye çıkacak

LG’nin CES’teki standı birkaç gündür duyuruları yapılan ürünler sayesinde epey yoğun olacak gibi görünüyor. Bu ürünlerin arasında yeni bir Ultra PC ve Tab-Book 2 hibrit cihaz da bulunacak.

lg-ultra-pc-tab-book-2-020114

1 kg.’dan daha hafif olan LG Ultra PC’nin içinde Haswell tabanlı Intel Core i5 işlemci ve 128 GB ya da 256 GB kapasiteli SSD bulunuyor. 13.3 inç Full HD IPS ekranın etrafı 4.4 mm. kalınlıklı süper ince çerçeveyle çevreleniyor. En kalın noktasında 13.6 mm. gibi bir kalınlığa sahip gövde 980 gr. ağırlığıyla rahatlıkla taşınıyor gibi görünüyor. Reader Mode olarak adlandırılan özel bir okuma modunda ekran kolay okumayı sağlayacak kadar aydınlatılıyor, güç tüketimi düşük olacak seviyede çalışmayı sürdürüyor.

CES’te gösterilecek bir diğer ürün de LG Tab-Book 2 tablet dizüstü bilgisayar melezi olacak. Geçen yıl gelen benzer bir ürünün takipçisi olan bu yeni ürün 1.05 kg. ağırlığıyla biraz daha hafiflemiş gibi görünüyor. 11.6 inç Full HD IPS ekran 400 nit gibi yüksek bir parlaklık değerine sahipken, bilgisayarın içinde dördüncü nesil Haswell tabanlı Intel Core i5 işlemci yer alıyor. Ayrıca Tab-Book 2’nin 930 gr. ağırlık ve 13.7 mm. kalınlıklı gövdeye sahip daha küçük bir versiyonu da bulunuyor.

LG’nin tanıtacakları arasında monitör bilgisayar da bulunuyor. LG AIO PC’nin 27 inç Full HD IPS ekranı bulunurken, onu çalıştıran Windows 8.1 de bilgisayar ve TV modları arasında hızlı ve kolay geçişi sağlayan sistemi içeriyor. Ayrıca bilgisayarla birlikte TV izlemeyi kolaylaştıran bir uzaktan kumanda da sunuluyor. Intel Core CPU ve Nvidia GeForce GT740M grafik işlemciyle güçlendirilen bu bilgisayar PIP modu sayesinde TV izlerken de PC kullanma imkanı sağlıyor. HDMI çıkışı sayesinde Blu-ray ses sistemine de kolaylıkla çıkış verilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER