Teknoloji

LG’nin robotları Güney Kore’nin en büyük havalimanında işe başladı

Gelecek kış Güney Kore’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları’na hazırlığın bir parçası olarak, elektronik devi LG ülkenin en büyük havalimanında yeni robotlarını test ediyor. Geçen haftadan itibaren Seul’un Incheon Uluslararası Havalimanı’nda LG’nin en yeni iki prototip robotu; Airport Guide Robot (Havalimanı Rehber Robotu) ve Airport Cleaning Robot (Havalimanı Temizlik Robotu) test ediliyor.

Bu robotlar ilk olarak bu yılın başlarında düzenlenen CES’te gösterilmişti. Bunlar, adlarından da anlaşılan işlevleri yerine getiriyor. Guide Robot terminaller içinde geziniyor, seyahat edenlere yön tarifi ve uçağa biniş zamanları hakkındaki sorulara verdiği cevaplarla yardımcı oluyor. Bu robot; İngilizce, Çince, Japonca ve Korece olmak üzere dört farklı dili konuşabiliyor. Hatta kullanıcılar biniş kartlarını bu robota okuttuklarında, robot kendilerine doğru biniş kapısına kadar eşlik ediyor. Tahmin ediyoruz ki, robotun makul bir hızı vardır, aksi takdirde yavaş hareket ederek yolcuyu biniş kapısına yönlendiren bir robot, onun uçağı kaçırmasına neden olabilir.

LG Airport Guide

Cleaning Robot ise, geleceğin savaşlarından fırlayıp gelmiş minik bir tank görünümünü taşıyor. LG’nin belirttiğine göre, bu robot en fazla temizliğe ihtiyaç duyan alanları algılıyor, bu konumları veri tabanında tutuyor ve buraya gidiş için en verimli rotaları hesaplıyor.

LG Cleaning Robot
LG Cleaning Robot

LG, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde bu ürünlerin, ticari robot faaliyetlerini geliştirip genişleterek gelecekte yeni bir büyüme gücü yaratmaya yönelik iddiasını gösterdiğini dile getiriyor. Bu tarz kullanım senaryoları robotlar için giderek daha popüler hâle geliyor, her ne kadar bunların amacı şu an için iş yerine gösteri yapmak olsa da, durum bu şekilde. Aşağıdaki videonun 1:50 süresinden itibaren, LG’nin robotlarının nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER