Manşetler

LG Q6 tek başına değil, Q6+ ve Q6 alfa ile geldi

lg q6

LG’nin bugün Polonya’da düzenleyeceği etkinlikte yeni Android telefonlarını tanıtması bekleniyordu. Hatta şirket “BarbeQ” olarak adlandırılan, hem Q6’ya atıfta bulunan hem de toplantıda barbekü partisinin de bulunduğunu işaret eden bir mesaj da vermişti. Etkinliğin öncesinde basın bülteni ortaya çıktı. Görünüşe göre LG, üç farklı LG Q6 modelini çıkarmaya hazırlanıyor.

LG Q6+, LG Q6 ve LG Q6 alfa olarak adlandırılan yeni modeller birbirlerinden depolama alanı ve bellek seçenekleriyle ayrılıyor. Bu telefonların teknik özellikleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • İŞLEMCİ
    Qualcomm MSM8940 Snapdragon 435
    Sekiz çekirdekli (8×1.4GHz Cortex-A53)
    Adreno 505 GPU
  • EKRAN
    5.5 inç LCD
    1080 x 2160 (~442 ppi)
  • BELLEK
    Q6+: 4GB RAM
    Q6: 3GB RAM
    Q6?: 2GB RAM
  • DEPOLAMA ALANI
    Q6+: 64GB storage
    Q6: 32GB storage
    Q6?: 16GB storage
  • KAMERALAR
    Rear: 13MP
    Front: 5MP geniş açı
  • PİL
    3,000mAh sabit
  • AĞIRLIK
    149 grams
  • İŞLETİM SİSTEMİ
    Android 7.1.1 Nougat

Bu cihazlardan herhangi bir tanesinde 32-bit işlemcinin kullanılacağı endişesi kalkmış oldu, üçünde de 64-bit Snapdragon 435 işlemci bulunuyor. G6’nın 5.7 inçlik ekranı ise 5.5 inçlik panelle değiştiriliyor, ancak 18:9’luk görüntü oranı korunuyor. Ekranın alanının G6’nınkine göre yüzde 7 oranına düştüğünü belirtelim. LG Q6 alfa ise serinin en düşük konfigürasyonlu ve muhtemelen en uygun fiyatlı seçeneği olacak.

LG Q6 serisinde yüz tanıma da var

G6’nın güncellemeyle kazanacağı belirtilen yüz tanıma özelliği bu üç cihazda da bulunuyor. Ayrıca 7000 serisi alüminyumdan yapılmış gövdeleri ve mat yüzey kaplı arka paneliyle de bu telefonlar epey sağlam görünüyor. Ana kamera ise “Steady Record” olarak adlandırılan, yazılım tabanlı sabitleme yapan bir özellik barındırıyor. Bunun dışında kameralarda LG’nin orta segment çizgisinde takıldığını, öndeki kameranın G6 modelindeki gibi geniş açılı ve 5 megapiksel olduğunu görüyoruz.

microUSB portunun yerine USB 2.0 destekli USB-C’nin yer alması da sevindirici bir haber. 2017’de daha fazla telefonda bu yeni nesil bağlantı desteğini görüyoruz.

LG Q6 serisinin üyelerinin öncelikle Asya’da satışa çıkması bekleniyor. Daha sonra Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’ya da gelecekler. Türkiye’de de bu telefonların satışa sunulmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER