Manşetler

LG OLED TV serisine yeni ekran seçenekleri ve webOS 22 yenilikleri

lg oled evo

LG, son birkaç yıldır OLED televizyonlarıyla dikkate değer biçimde ilgi görüyor. Şirketin C1 modeli, diğer üreticilerin gözüne kestirdiği ve yenmeye çalıştığı bir model oldu. CES 2022 kapsamında ise LG, en çok satan televizyonlarına nispeten küçük çaplı bir güncelleme getirirken, aileye bazı ek ekran boyutları ve çeşitli akıllı özellikler ekliyor.

Son yıllarda OLED teknolojisi hızlı şekilde gelişiyor ve orta seviyede bütçeleri olan kullanıcıların da kapsamına girdi. Söz konusu OLED teknolojisi, eski LED aydınlatmalı LCD panellerde bulunan arka ışık ihtiyacını ortadan kaldırıyor. OLED teknolojisinde, bir dizi küçük renkli piksel aracılığıyla ışınlanan büyük bir ışık kaynağı yerine, her bir piksel küçük bir ışık yayan diyottur. Bu, tek bir piksel kapalıyken, hiç ışık yaymadığı, şaşırtıcı miktarda kontrast ve olumlu olarak dudak uçuklatan renk gamı verdiği anlamına geliyor. Arka ışığın olmaması nedeniyle daha ince form faktörü, yuvarlanabilir veya bükülebilir TV ekranlarının mümkün olduğu anlamına geliyor.

LG’nin TV’leri sekiz yıl boyunca üst üste CES İnovasyon Ödüllerini topladı ve şirket, yeni ürünleriyle de bu ödüllere yeniden aday görünüyor.

Şirket, her ikisi de daha da iyi görseller oluşturmak için geliştirilmiş OLED teknolojisini kullanan G2 ve C2 serisi olmak üzere iki yeni televizyon serisini sergiledi. LG, bu modellerde ekranların daha fazla netlik ve ayrıntıyla daha yüksek parlaklık sunmasını sağladığını dile getiriyor. Bunların tümü, daha da gerçekçi görüntülerin sunulmasını sağlayacaktır.

lg c2 oled evo
77 inç LG C2 OLED evo TV

LG’nin 2022 G2 serisi, 83 inçlik yeni bir modeli ve dünyanın ilk 97 inçlik OLED TV’sini içeriyor. Yeni boyutlar, seride halihazırda mevcut olan diğer üç boyutun (55″, 65″ ve 77″) yanına ekleniyor. LG G2 serisi, şirketin “Galeri Tasarımı” olarak adlandırdığı şık görünümlü duvara gömme montaj seçeneğiyle birlikte bir tasarım yenilemesine kavuşuyor.

Bu arada, C2 serisi bu yılki başlangıç serisi için toplam altı ekran boyutu kazanıyor. Daha küçük odalar, konsol veya bilgisayar oyunları için uygun olan 42 inçlik daha küçük bir versiyon ekleniyor. Yeni gelen ekran büyüklüğünün üzerinde 48, 55, 65, 77 ve 83 inç seçenekleri bulunuyor.

Ayrıca 2022 için bir başka yenilik, LG’nin webOS 22 sürümüne dayanan yeni bir kullanıcı deneyimi oluyor. Bu yeni yazılım kişiselleştirilebilir profiller içeriyor, böylece çeşitli TV kullanıcılarının ayarlarını yapılandırabilmeleri, hangi akış hizmetlerini tercih ettikleri ve izleme geçmişlerine dayalı olarak özelleştirilmiş içerik önerileri alabilmeleri sağlanıyor.

Şirket, zaten sınıfında lider olan renk sunumunu, parlaklığını ve titreşimsiz deneyimini daha da geliştirdiğini iddia ettiğinden, ekran tarafında dar kapsamlı yükseltme var. Ayrıca LG, oyun tarafındaki işlevleri ve özellikleri artırıyor. Nvidia G-SYNC Uyumluluğunu destekleyen ilk OLED TV’yi sunuyor. Şirket, ekranlarının Nvidia’nın sınıfının en iyisi RTX 30-Serisi grafik kartlarıyla tam 8K oyun oynamayı sağlayan ilk 8K OLED TV olduğunu hatırlatıyor. Ayrıca şirketin Oyun Optimize Edici menüsünde bulunan bir dizi oyuna özel ayar ve ön ayar sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER