Teknoloji

LG: Kuantum noktaları sayesinde önümüzdeki yılın 4K TV’leri daha iyi olacak

lg-4k-qd-161214

LG’den yapılan açıklamada şirketin önümüzdeki yıl mevcut Ultra HD LCD ve süper renkli OLED modellerinin arasına yeni bir 4K TV serisi ekleyeceği belirtildi. LG kuantum nokta teknolojisi sayesinde yeni televizyonlarının türevlerinden ayrılacağını ve bu teknolojinin mevcut LCD modellerine kıyasla daha daha geniş bir renk paleti ve daha iyi renk doygunluğu sunacağını vurgulamayı da ihmal etmedi.

Sony kuantum nokta teknolojisini halihazırda üst sınıf telefonlarında kullanıyor. Samsung’un da kuantum nokta teknolojisini barındıran LCD televizyonlar üzerinde çalıştığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Söz konusu teknolojide boyutları 2 ila 10 nm. arasında değişen nano kristaller kullanılıyor ve bu kristallerin her biri boyutlarına uygun olarak farklı bir rengi gösteriyor.

LG daha önce OLED teknolojisi için yoğun bir yatırım gerçekleştirmişti. Ancak fiyatların hızla düşmesine rağmen, OLED TV’ler pek çok kişinin fiyat aralığının üstünde yer alıyor. Bu durum LG’yi geleneksel LCD’yi geliştirmeye ve kullanıcıları 4K’ya geçiş yapmaya ikna etmeye yönlendirmişe benziyor. LG’nin 55 ve 65 inç’lik yeni televizyonları ilk olarak önümüzdeki ayın başında CES 2015’te görücüye çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER