Teknoloji

LG MHL ile akıllı telefon ve tabletlere kolay bağlantı sunan IPS7 Serisi LCD IPS monitörleri tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, IPS7 Serisi olarak adlandırılan bir çift yeni LED IPS monitörü tanıttı. Bunların her biri şirketin büyük ekranlı TV serisinden ödünç alınmış teknolojileri kullanarak yüksek kaliteli görüntüler sunmayı hedefliyor. 27 inç’lik LG IPS277L ve 23 inç’lik IPS237L modellerinin her biri çoğu harici ekranda yer alan TN panellerden uzak duruyor, bununla birlikte MHL-HDMI portları sayesinde akıllı telefon ve tabletlerin de kolay bir şekilde bağlanmasını sağlıyor.

LCD ekranların her biri oldukça hoş çerçevelerle giydirilmiş. 1.2 mm’lik çerçeve kalınlığına sahip olan bu monitörlerin her biri 14.1 mm’lik kalınlığa sahip. Metalik ayaklar üzerine oturan bu ekranlarda kontroller de kapasitif dokunmatik düğmeler yardımyla sağlanıyor. IPS7 Serisi monitörlere MHL üzerinden bağlanan akıllı telefon ve tabletler şarj edilme gibi önemli bir imkana da sahip oluyor. LG, IPS7 Serisi monitörlerin grafik işleriyle uğraşanlar tarafından tercih edileceğini düşünüyor, bu nedenle renklerin tam anlamıyla doğru şekilde ayarlanması için kutu içine bir renk kalibrasyon yazılımı da eklemiş.

LG IPS7 Serisi monitörlerin her biri 1920 x 1080 çözünürlüğe, 5 ms’lik tepki sürelerine ve 250 nit parlaklık değerine sahip. LG kontrast oranının mega seviyesine yakın olduğunu da belirtiyor. IPS7 serisi monitörler ilk olarak Güney Kore, Çin ve Hong Kong’da piyasaya çıkacak. Bundan sonra hangi ülkelerde monitörleri piyasada göreceğimiz henüz belli değil. Monitörlerin fiyatları da açıklanmadı.

İlgili >> LG Newsroom

İLGİLİ HABERLER