Teknoloji

LG’den memleketine özel istiridye kapaklı akıllı telefon: Ice Cream Smart

lg-ice-cream-smart-270115

LG, ilk bakışta sanki on yıl öncesine aitmiş hissi uyandıran yeni bir akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Ice Cream Smart adını taşıyan istiridye kapaklı model, eski tip istiridye kapaklı telefonlardan farklı olacak şekilde akıllı nitelikler taşıyor.

Geçen eylül ayında çıkarılan LG Wine Smart gibi Ice Cream Smart da Kakao Talk butonu barındırıyor. Bu, kullanıcıların fiziksel butonu kullanarak Kakao uygulamasını açmasını ve bu uygulama üzerinden herhangi bir veri ücreti ödemeden, ücretsiz şekilde sesli sohbet gerçekleştirmelerini sağlıyor. Türkiye’de kullanımı olmayan bu uygulama fotoğraf gibi multimedya içeriklerini gönderme, Mac ve PC üzerinde konuşmanın yanı sıra yazarak da mesajlaşma imkanı veriyor.

Ice Cream Smart’ın fiziksel tuşları var, ancak dokunmatik ekranı da mevcut. Bu arada uygulamaları arka planda açık bırakma seçeneği de bulunuyor. Tahmin ediyoruz ki bu, çoğu telefonun çoklu görev mantığında gerçekleştirdiği işlevle aynıdır.

LG geçtiğimiz eylül ayında çıkardığı Wine Smart akıllı telefonunu da benzer bir kurulumla ve fiziksel Kakao butonuyla çıkarmıştı. Bu telefon basit arayüzü ve fiziksel tuşlarıyla daha çok yaşlı kullanıcı kitlesini hedefliyor gibi görünüyordu.

LG Ice Cream Smart sadece LG’nin anavatanı Güney Kore’de satışa sunulacak gibi görünüyor. Fiyatı da 300 bin won olarak belirlenmiş. Bu da yaklaşık 657 TL’ye denk geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER