Manşetler

LG G8S ve LG G8 karşılaştırma: Aradaki farklar neler?

lg g8s vs lg g8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG G8S ThinQ Türkiye lansmanı çarşamba günü gerçekleştirdi. LG Türkiye yetkililerinin belirttiğine göre, Android telefon ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren ülkemizde satışa sunuluyor. Fiyatı henüz netleşmemiş olsa da, 6500-7000 TL arası bir fiyat konuşuluyor.

Aslında LG, MWC 2019’da LG G8 ThinQ modelini de tanıtmıştı. LG G8S modeli de o zamanlarda duyurulan bir modeldi. LG’nin farklı ülkelerde farklı çeşitleri satacağı söylenmişti ki, Türkiye’nin payına LG G8S ThinQ modeli düştü. Peki, “S” modelinin standart modele göre hangi farklılıkları mevcut? Kaçırdığımız LG G8 ThinQ modelinde hangi özellikler mevcuttu.

LG G8S ve LG G8 karşılaştırma tablosu aracılığıyla LG’nin iki 2019 model amiral gemisi Android telefonunu karşı karşıya getiriyoruz. Ekran, işlemci, boyutlar, ağırlık, pil ve özellikler gibi farklı açılardan iki telefonun arasındaki farkları açık bir şekilde görebilirsiniz.

[table id=20 /]

LG G8S ThinQ’nun gelişi memnun edici

Doğrusu, karşılaştırma tablosuna baktığımızda LG’nin ülkemiz için yaptığımız seçimin isabetli olduğunu düşünüyoruz. Belki LG G8S ekran çözünürlüğü daha düşük ve kamera özellikleri bakımından G8 modelinin daha gerisinde. Ancak Hand ID, Air Motion gibi simgesel özellikleri bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda stereo hoparlörünün olması da önemli artıları arasında yer alıyor.

Diğer yandan Snapdragon 855 işlemci her iki telefonda da mevcut. Suya ve toza dayanıklı gövdeyi de her iki modelde görüyoruz. Aynı şekilde iki model de dahili FM radyo içeriyor. Pil kapasitesi bakımından, daha büyük yüzey alanı nedeniyle G8S biraz daha avantajlı görünüyor. Bununla birlikte LG G8 modeli hızlı şarj ve kablosuz şarj destekleri bakımından biraz daha önde görünüyor.

İLGİLİ HABERLER