Teknoloji

LG G6+ daha fazla depolama alanı ve renk seçeneği sunacak

lg g6 plusLG amiral gemisi telefonu G6’nın yeni versiyonunu duyurdu. Genel olarak LG G6 ile pek de farklı olmayan G6+; 128 GB depolama alanı, yeni renk seçenekleri ve G6’nın sadece Asya’da satılan modellerinde bulunan quad DAC ses teknolojisinin varlığıyla farklı bir noktaya ilerliyor. Telefonun kutusundan B&O Play kulaklıklarla çıkacağı da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor.

Quad DAC teknolojisi, G6’nın en dikkat çekici yönlerinden biri olarak nitelenmişti. Akıllı telefonun Asya’da satılan versiyonlarını kullananlar, quad DAC’ın varlığı sayesinde ses deneyiminin çok daha üst seviyeye çıktığına dikkat çekmişlerdi. G6+’ın bu özelliği Asya’nın dışına taşıyıp taşımayacağı konusunda kesin bir bilgi verilmiş değil.

G6+’ın hangi bölgelerde satışa sunulacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak telefonun kablosuz şarj desteğine sahip versiyonlarının bulunacağının da belirtilmesi, LG’nin standart G6’daki gibi farklı bölgesel özellikler sunmaya devam edeceğini gösteriyor. Güney Koreli şirket, G6’nın ABD’de satılan modellerinde quad DAC yerine kablosuz şarj teknolojisi sunmuştu.

Depolama alanı kapasitesini 128 GB’ye yükselten G6+, kullanıcıların karşısına “optik deniz mavisi” ve “optik toprak altını” olarak nitelenen iki renk seçeneğini de çıkarıyor.

LG G6 için yazılım güncellemesi geliyor

LG orijinal G6’ya sahip olanları da unutmuyor. Telefon için yayınlanacak yazılım güncellemesi; ekran kilidini yüzle açma, düşük tüketim modu ve lensin parmakla kapatılması durumunda kullanıcıları uyarma gibi yenilikler getirecek.

LG G6+ temmuz ayında satışa sunulacak. G6’nın yazılım güncellemesi de yine temmuz ayı içinde kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER