Manşetler

LG G6 resmen gözler önüne çıktı: Qualcomm Snapdragon 821 işlemci, 5.7 inç ekran

lg-g6-2602172017 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2017) kapılarını resmen açmasına sayılı saatler kala, mobil cihaz dünyasını yakından ilgilendiren duyurular da gerçekleşmeye başladı. Uzun süredir beklenen LG G6, günün gözler önüne çıkan ilk amiral gemisi oldu.

LG, yeni gözde telefonuna dair çeşitli bilgileri bir süredir resmi olarak paylaşıyordu. Ancak şirket akıllı telefonun tamamını gösteren fotoğrafları ve bazı kilit bileşenlere dair detayları ortaya çıkarmamıştı. Resmi duyuruyla birlikte LG’nin yeni amiral gemisine dair bilinmeyenlerin tamamı açığa kavuşmuş oldu.

LG G6 ile birlikte modüler tasarımdan ve deri arka kapaklardan vazgeçiyor. Şirket, alüminyum ve Gorilla Glass camın buluştuğu bir kasaya ve metal çerçeveye sahip yeni amiral gemisi telefonuyla dayanıklılık ve şıklığı birlikte sunmayı amaçlıyor. G6, önümüzdeki dönemde sıklıkla karşılaşılması muhtemel görünen “ince çerçeveli ve çok büyük ekranlı” telefon akımının da ilk temsilcisi olma unvanını taşıyor. 5.7 inç ekrana sahip G6, seleflerine kıyasla daha uzun ve dar olmasıyla dikkat çekiyor. Şirket telefonu “Elinze sığan büyük ekran” olarak niteliyor.

LG G6, 148.9 x 71.9 x 7.9 mm.’lik boyutlara sahip. 163 gram ağırılığındaki telefonun suya ve toza karşı IP68 seviyesinde dayanıklılığa sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

lg g6Uzun ve dar ekran, 18:9 gibi sıra dışı bir görüntü oranına sahip. LG, yeni akıllı telefonunda kullanacağı ekrana dair detayları yaklaşık 1,5 ay önce kamuoyuyla paylaşmıştı. QHD+ çözünürlüklü FullVision ekranın getirecekleri üzerinde bugün gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde de yoğun biçimde duruldu.G6’nın ekranı, ekranı Dolby Vision ve HDR 10 adını taşıyan iki renk standardını destekliyor. Her iki standart da daha önce televizyonlarda kullanılmıştı. Buna ek olarak, HDR ekranlı akıllı telefonlar da daha önce gün yüzüne çıkmıştı.

Ancak Dolby Vision desteği sunması, G6’ya ayrıcalıklı bir konum kazandırıyor. Bu standardı destekleyen ilk telefon olan G6 böylelikle daha fazla renk, daha gelişmiş kontrast ve videolarda dinamik sahne optimizasyonu vadediyor. Netflix ve Amazon Video gibi platformlarda bu standartları destekleyen içeriklerin artmasıyla birlikte G6’nın ekranının cazibesinin biraz daha artması şaşırtıcı olmayacaktır.

lg-g6-kullanici-arayuzu-260217LG G6, yeni bir kullanıcı arayüzünü de beraberinde getiriyor. Yeni kullanıcı arayüzü, 18:9 görüntü oranının sağladığı imkanlardan yararlanıyor. Kullanıcılar arayüzün yuvarlatılmış köşelerle kesişen kısımlarında da bilgi görebilecek.

lg-g6-ozellikleri-260217Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 821 yonga setine sahip olacağına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Resmi duyuruyla birlikte bu iddia da doğrulanmış oldu. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Cihaz enerjisini ise 3300 mAh kapasiteli pilden alıyor. Bu pil Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisiyle hızlı biçimde şarj edilebiliyor. 32 ve 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri sunan telefon, microSD kart desteğiyle bu alanı genişletmeyi de mümkün kılıyor.

LG’nin yeni amiral gemisinin arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Cihazın kameralarının geniş görüş açısı, Instagram için etkileyici kareler yakalamayı kolaylaştırıyor. LG G6’nın kamera uygulamasının da kullanıcılara farklı çekim modları sunduğunu belirtmekte fayda var. G6, 360 derece panorama kareler yakalayabiliyor.

Akıllı telefonun Quad DAC ses teknolojisine sahip versiyonları sadece Güney Kore’de satılacak. Kablosuz şarj özelliğine sahip versiyona ise Güney Kore’nin yanı sıra ABD’de de erişmek mümkün olacak. Avrupa’da satılacak modellerde ise ilk etapta söz konusu özellikler bulunmayacak.

LG G6 üç farklı renk seçeneğiyle geliyor

LG’nin yeni amiral gemisi, Google’ın yeni dijital asistanı Google Assistant’ı da barındıracak. Google Assistant, telefonun arkasındaki ana ekran tuşuna uzun süre bakarak veya “OK Google” cümlesini söyleyerek aktive edilebilecek. LG G6, Google Assistant’ı taşıyan ve Google’ın cihaz ekosisteminde bulunmayan ilk ürün oldu.

Akıllı telefon için buz platini, siyah ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunulacak. G6, 10 Mart itibarıyla raflarda yerini alacak.

LG G6’ya dair detayları çok yakında Teknoblog’da yayınlanacak ön incelemede bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER