Teknoloji

LG G6 DxOMark listesinde G5’in gerisinde kaldı

LG G6LG yeni amiral gemisi LG G6 ile birlikte tasarımda önemli değişiklikler gerçekleştirmiş ve Full Vision ekrana yer açmak için havalı özelliklerden feragat etmişti. Güvenilirlik, performans ve kamera gibi konulara odaklanmayı seçen şirket, kamera alanında biraz fazla bocalamış gibi görünüyor. LG G6 DxOMark kamera testinden 84 puan alarak hem G5’in hem de V20’nin gerisinde kaldı.

LG’nin geçen yılki amiral gemilerinin gerisinde kalması, G6’nın kamera kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmiyor. Ancak G6 ile DxOMark listesinin zirvesindeki HTC U11 arasında 20 telefon bulunuyor. OnePlus 5 de DxOMark listesinde G6’nın önüne geçen telefonlar arasında yer alıyor.

İyi pozlama, hızlı otomatik odaklama, canlı renkler ve güvenilir sabitleme, DxOMark’ın LG G6 kamerasında iyi not verdiği özellikler olarak öne çıkıyor. f/1.8 diyafram genişlikli, 13 megapiksel çözünürlüklü kamera iyi aydınlatılmış ortamlarda sağlam bir performans sergiliyor. Ancak bazı fotoğraflarda rakip cihazların karelerinde rastlanmayan mavimsi/yeşilimsi lekelerin bulunması dikkat çekiyor.

Kapalı mekanlarda ve düşük ışıklı ortamlarda işler biraz daha kötüleşiyor. Bu koşullar tüm akıllı telefonların kamera performansını etkiliyor. Ancak DxOMark testinde G6’nın düşük ışık performansının sürekli olarak dalgalanması, işleri LG’nin yeni amiral gemisi adına biraz daha kötü hâle getiriyor.

LG G6 kamerasında görülen problemler LG V30’da düzeltilebilir

DxOMark düşük ışık performansındaki dengesizliklere rağmen, G6’nın genel kamera performansının iyi olduğunu belirtti. Güney Koreli şirketin önünde kamera konusundaki açıklarını kısa sürede kapatmak için LG V30 gibi bir şans bulunuyor. LG V30’un sonbaharda tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER