Manşetler

LG G4 için Android 6.0 Marshmallow dağıtımı başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g4-inceleme-00002

Android’in en son versiyonu 6.0 Marshmallow geçen haftadan itibaren Google’ın kendi Nexus cihazlarına gelmeye başladı. LG de bu güncellemeyi mümkün olan en kısa zamanda telefonlarına sunmayı planlıyor.

Şirket gelecek hafta itibarıyla Polonya’daki G4 kullanıcılarıyla başlamak üzere, en son amiral gemisi telefonu LG G4 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesini dağıtacağını duyurdu. Amerika, Asya ve Avrupa ülkeleri de pilot bölge olarak seçilen Polonya’yı takip edecek. LG, Polonyalı G4 müşterilerinin dünyada Marshmallow’u alacak ilk kullanıcılar arasında olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili olarak LG tarafından yayınlanan açıklamada demeci yer alan LG pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Chris Yie, LG’nin Google ile yakın çalışarak Android 6.0’ı G4’e tüm rakiplerinden önce getirmeyi başardığını kaydetti. Bu arada LG Google ile Marshmallow ile yüklü olarak, Huawei’nin ürettiği Nexus 6P ile birlikte çıkan Nexus 5X akıllı telefonu için işbirliği yapmıştı.

LG diğer akıllı telefonlarının Marshmallow’u ne zaman alacağını veya diğer ülkelerdeki LG G4’lere Marshmallow’un ne zaman geleceğini açıklamadı. Kabul etmek gerekiyor ki, Android güncellemelerinin mevcut telefonlara ulaştırılmasında LG’nin kendisinden çok mobil operatörlerin sözü geçebiliyor. Tabii ki, bu durum daha çok ABD gibi, operatör telefonlarının daha yoğun olduğu ülkelerde geçerli sayılır.

İLGİLİ HABERLER