Teknoloji

LG’den retro akıllı saat: LG G Watch R

lg-g-watch-r-280814

LG G Watch piyasaya sürülen ilk Android Wear işletim sistemli saatlerden biri olsa da, tasarım konusunda henüz satışa sunulmayan Motorola Moto 360’ın gerisinde kalmış ve hedeflenen ilgiyi yaklayamamıştı. Bu durum üzerine fazla vakit kaybetmeden harekete geçen LG, tıpkı Moto 360 gibi yuvarlak bir tasarıma sahip olan LG G Watch R’yi hazırladı.

LG G Watch R’de 1.3 inç’lik plastik OLED bir ekran bulunuyor. Şirket bu ekranın doğrudan güneş ışığı altında ve farklı açılardan sorunsuz biçimde görüleceğinin altını çizerken, plastik ekran dayanıklılık bakımından bazı avantajları da beraberinde getiriyor. LG G Watch R suda bir metre derinlikte 30 dakika süreyle dayanabiliyor. Akıllı saatin ekranını paslanmaz çelik bir çerçeve kaplarken, ekranı değiştirilebilir bir deri kayış tamamlıyor. Tasarım itibarıyla LG G Watch R bir akıllı saatten çok analog saat olduğu izlenimini veriyor.

Tasarımı retro olsa da, LG G Watch R Android Wear işletim sistemini barındırıyor. Cihazda 1.2 GHz Snapdragon işlemciye 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Kalp atış hızı sensörüne sahip olan LG G Watch R’de, G Watch’tan farklı olarak, çeşitli sağlık ve egzersiz uygulamaları da bulunuyor. Bu da LG G Watch R’nin bir egzersiz takip cihazı olarak da kullanılma ihtimalini artrıyor. Yine de, işlevsellik bakımından LG G Watch R ve G Watch arasında büyük farklar bulunmuyor.

LG G Watch R, G Watch’a göre daha sofistike bir tasarıma sahip. Retro-analog saat arayüzü de bu sofistike tasarımı tamamlıyor. G Watch’ta bulunması oldukça zor olan güç düğmesinin ortaya çıkarılmış olması da LG G Watch R’nin artıları arasında yer alıyor. Henüz fiyatı açıklanmayan akıllı saat, yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER